28-vuotias entinen NHL-pelaaja myönsi järkyttävän tekonsa – uhri oli 12-vuotias, pöyristyi tuomarin päätöksestä

Reid Boucher on tunnustanut syyllistyneensä seksuaalirikokseen 17-vuotiaana. Hän odottaa tuomiota.

Reid Boucher AHL-joukkue Utica Cometsin riveissä helmikuussa 2020.

17.1.2022 11:38

Entinen NHL-pelaaja, nykyisin KHL-joukkue Lokomotiv Jaroslavlia edustava Reid Boucher on tunnustanut syyllisyytensä seksuaalirikokseen.

Yhdysvaltalainen Boucher, nyt 28 vuotta, pakotti 12-vuotiaan tytön useita kertoja vuonna 2011 seksuaaliseen tekoon ollessaan 17-vuotias. Asiasta kertoo Detroit Free Press.

Boucher oli tuolloin Michiganissa toimineen Yhdysvaltojen maajoukkueen kehitysohjelman pelaaja ja asui kyseessä olevan tytön perheessä.

Detroit Free Pressin mukaan Boucheria syytettiin ensin ensimmäisen asteen seksuaalirikoksesta, josta olisi voitu tuomita 25 vuoden vankeusrangaistus.

Joulukuussa pidetyn kuulemistilaisuuden jälkeen tuomari kuitenkin lievensi Boucherin syytteitä, ja Boucher myönsi syyllistyneensä kolmannen asteen seksuaalirikokseen. Tuomio on määrä lukea 31. tammikuuta. Detroit Free Pressin mukaan tällä hetkellä näyttää siltä, että Boucher selviää ehdonalaisella eikä häntä rekisteröidä seksuaalirikolliseksi.

Tuomari Patrick Conlinin mukaan lieventävinä asianhaaroina oli Boucherin ikä tapahtumahetkellä ja se, kuinka kauan tapahtumista oli kulunut.

Uhri, nyt 23-vuotias nainen, on kertonut olevansa pettynyt oikeusprosessiin ja tuomarin päätökseen. Hän kuvaili Detroit Free Pressille tuomarin sanoja ”vastenmielisiksi”.

Hän oli tehnyt Boucherista rikosilmoituksen helmikuussa 2021 käsiteltyään asiaa pitkään.

Nainen kertoi, että yli vuosikymmen sitten tapahtunut pahoinpitely jätti häneen syvät arvet. Hän on kärsinyt itsetuhoisista ajatuksista, syömishäiriöstä ja ollut ongelmissa lääkkeiden ja alkoholin kanssa. Hänellä on diagnosoitu traumaperäinen stressihäiriö. Arvet avautuivat uudestaan oikeuskäsittelyn aikana.

Naisen perhe toimi niin kutsuttuna billet familynä, eli perheenä, joka majoittaa luokseen juniorijääkiekkoilijoita.

Naisen mukaan Boucher käyttäytyi sopimattomalla tavalla häntä kohtaan ja muun muassa painosti häntä juomaan alkoholia. Boucherin painostus ja seksuaalissävytteinen kiusoittelu etenivät seksuaalisiin tekoihin.

Tapahtumahetkellä 12-vuotias tyttö kertoi Boucherin teoista ystävilleen, joiden kautta myös tytön vanhemmat saivat tietää niistä. Boucher poistettiin perheen kotoa, mutta vielä tuolloin tapaus ei edennyt poliisille.

Saman vuoden varaustilaisuudessa, vuonna 2011, New Jersey Devils varasi Boucherin NHL:ään, ja hän pelasi seurassa vuosina 2013–2016. NHL:ssä Boucher on edustanut myös Nashville Predatorsia ja Vancouver Canucksia.

Viime kaudella Boucher voitti KHL:n mestaruuden Avangard Omskin riveissä.

Hänen nykyinen seuransa Lokomotiv Jaroslav vahvisti Detroit Free Pressille torstaina, että Boucher on edelleen seuran aktiivipelaaja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?