No nyt! Roman Rotenberg on SKA:n uusi päävalmentaja

Pietarista kuuluu kummia.

Liikemies Roman Rotenberg on kasvattanut valtaansa Venäjän jääkiekossa.

4.1. 11:12

Idän ihmeliigassa KHL:ssä kaikki näyttää olevan mahdollista. Tiistaina kajahti hämmentävä uutinen Pietarista, kun jättiläisseura SKA kertoi muutoksista valmennusryhmäänsä.

Tiedotteen mukaan seuran hallitus on nimennyt Roman Rotenbergin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi.

Rotenberg korvaa luotsina Valeri Braginin, joka kuitenkin jatkaa valmennustiimissä neuvonantajana.

SKA:n tiedotteen mukaan muutoksella pyritään parantamaan joukkueen peliä. SKA on KHL:n läntisessä konferenssissa toisena vain pisteen päässä Moskovan Dynamosta, joka on pelannut ottelun enemmän.

Liikemies Rotenbergin vallankäyttö Venäjän jääkiekossa on ihmetyttänyt venäläistä kiekkoväkeä jo pitkän aikaa. Rotenbergien oligarkkisukuun ja presidentti Vladimir Putinin lähipiiriin kuuluva Rotenberg, 40, on johtavassa asemassa niin SKA:ssa, KHL:ssä kuin myös Venäjän jääkiekkoliitossa.

Rotenberg operoi muun muassa Venäjän maajoukkueen general managerina.

Rotenbergia pidetään Venäjän jääkiekon vaikutusvaltaisimpana henkilönä. Hänellä on myös Suomen kansalaisuus. Hän on käynyt koulunsa Helsingissä.

Jo aiemmin tällä kaudella Rotenberg on nähty SKA:n vaihtoaitiossa apuvalmentajan roolissa. Hän on myös tuurannut päävalmentaja Braginia tämän oltua sivussa koronakaranteenin takia. Rotenbergilla ei ole mainittavaa valmentajataustaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?