Jokerit muuttaa pudotuspelien ajaksi Venäjälle - KHL - Ilta-Sanomat

Kova päätös – Jokerit muuttaa pudotuspelien ajaksi Venäjälle

Jokerit pelaa torstaina kauden viimeisen kotiottelunsa Helsingissä.

Maanantaina Jokerit pääsi juhlimaan 5–1-voittoa Vitjazia vastaan.

24.2. 11:28

Jokerit on tehnyt päätöksen, ettei se pelaa tänä keväänä yhtään pudotuspeliottelua kotihallissaan. KHL:n helsinkiläisjoukkue pelaa pudotuspelisarjat alusta loppuun vastustajiensa halleissa.

Syynä ovat luonnollisesti koronarajoitukset. Jokerit kertoo nettisivuillaan, että seurajohto keskusteli eri vaihtoehdoista Suomen viranomaisten kanssa ja pyrkii varmistamaan sujuvat playoff-ottelut. KHL:n kanssa käytyjen keskustelujen jälkeen Jokerit teki päätöksen, että pudotuspelisarjat pelataan vastustajan kotikentällä.

– Haluamme taistella Gagarin Cupista, ja poikkeuksellisen tilanteen vuoksi jouduimme miettimään erilaisia vaihtoehtoja joukkueen mahdollisimman optimaalisen keskittymisen ja työskentelyn varmistamiseksi, toteaa tiedotteessa Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri.

Suomen koronarajoituksista johtuen Jokerit on pelannut kotiottelunsa KHL:n runkosarjassa tyhjille katsomoille marraskuusta lähtien.

– Tästä tulee meille erilainen haaste. Helsingissä ei yleisöä voi toistaiseksi peleihin ottaa, ja pelaajana luonnollisesti nauttii enemmän, kun paikalla on katsojia pitämässä tunnelmaa yllä. Positiivinen asia on, että matkustaminen vähenee ja saamme yhdessä tiiviisti hioa omaa peliämme, kommentoi Jokerien kapteeni Marko Anttila.

Jokerit pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa Amur Habarovskia vastaan Helsingissä torstaina. Pudotuspelit alkavat tiistaina 2. maaliskuuta.

Riippumatta huomisen tuloksesta Jokereiden runkosarjasijoitus läntisessä konferenssissa on viides. Jokerien vastustaja ensimmäisellä playoff-kierroksella on joko Lokomotiv Jaroslavl tai Dynamo Moskova.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?