Jokerit palasi koronakaranteenista kaukaloon - KHL - Ilta-Sanomat

Kuvat: Jokerit palasi koronakaranteenista työpaikalle – tällainen oli tunnelma

Vasta kaksi KHL-ottelua pelannut Jokerit valmistautui maanantaina kauden uudelleenkäynnistymiseen. Tunnelma oli vapautunut.

Jokerit palasi maanantaina yhteisharjoituksiin kapteeninsa Marko Anttilan johdolla.­

21.9.2020 14:47

Koronakaranteenista vapautettu Helsingin Jokerit palasi töihin maanantaina aamupäivällä Hartwall Areenalla.

Jokerit asetettiin karanteeniin 11. syyskuuta, kun kaksi päivää aiemmin Helsingissä vieraspelireissulla olleen Neftehimik Nizhnekamskin neljällä pelaajalla todettiin koronatartunta.

14-päiväinen karanteeni lyhennettiin lopulta yhdeksään päivään, kun Neftehimikin tartunnat todettiin myöhemmin virheellisiksi, eikä Jokereista tehty ainuttakaan positiivista koronatestiä. Karanteeni loppui lauantaina.

Heti halliin astuessa huomasi, etteivät maanantain aamujäät olleet alkuunkaan tavanomaiset.

Erittäin harvalukuinen mediajoukko saateltiin korkealle katsomoon, vaihtopenkkien vastapäiselle sivustalle. Jään lähettyville ei ollut mitään asiaa.

Pelaajia tai taustajoukkoja ei saanut haastatella – ei edes puhelimitse harjoitusten jälkeen.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki johti toimintaa jäällä.­

Tarkat turvatoimet ovat toki ymmärrettäviä: koronaa ei olla saatu kitkettyä KHL:stä mittavista erityisjärjestelyistä huolimatta. Jokerit selvisi vahingoittumattomana ensimmäisestä koronakiirastulestaan, mutta riskit eivät ole kadonneet minnekään.

Haastattelumahdollisuuden epääminen taas perusteltiin sillä, että ankaraan pyöritykseen alkusyksystä joutuneet Jokerien pelaajat pääsisivät vihdoin keskittymään kommentoinnin sijaan leipätyöhönsä, eli harjoitteluun ja pelaamiseen.

Tyhjyyttään ammottaneilla lehtereillä oli aavemaista ennen kuin karanteenin kohmettamat pelaajat ryntäsivät kaukaloon yli viikon pakkolevon jälkeen.

Jäälle palaaminen näytti miellyttävän punakeltaisiin paitoihin sonnustautuneita pelaajia: he uhkuivat poikamaista intoa, eikä kontaktitilanteitakaan juuri vältetty.

Pelaajien suut kävivät tauotta. He juhlivat harvalukuisia maaleja äänekkäästi. Etenkin kapteeni Marko Anttilan onnistuneet suoritukset aiheuttivat ylitsepursuavaa riemua joukkuetovereissa.

Jokeri-pelaajien hymyt olivat herkässä. Kuvassa Anttila (edessä) ja Antti Pihlström.­

Päävalmentaja Lauri Marjamäki piiskasi perjantaina Sibir Novosibirskin kohtaavaa joukkuettaan armotta heti ensimmäisestä pillinvihellyksestään lähtien. Tempo pysyi kovana koko jääsession ajan.

Harjoituksissa keskityttiin erikoistilannepelaamiseen, mutta ylivoimaviisikoiden ruuti vaikutti olevan vielä kovin märkää. Jopa tulivoimaiset Mikko Lehtonen ja Eeli Tolvanen kolisuttelivat lähinnä laitoja ja pleksejä.

Jokerien pääomistaja Jari Kurri saapui katsastamaan joukkojensa virettä kaukalon laidalle. Isällisellä katseellaan kaukaloa skannannut kiekkolegenda siemaili vaihtoaitiossa aamukahviaan ja keskusteli kollegoidensa kanssa leveä virne kasvoillaan.

Marjamäki (vas), Janne Vuorinen (kesk.) ja Jari Kurri keskustelivat vaihtopenkillä aamujäiden tuoksinassa.­

Jokereiden syyskuu on ollut katastrofaalisen sekava.

Joukkueen kauden avauspeli peruttiin viime hetkillä Valko-Venäjä poliittisen kuohunnan takia. Jokerit ehti pelata vain kaksi ottelua ennen kuin koronatartunnat sekoittivat paletin uudelleen.

Pyöritys on ollut hurjaa, mutta maanantaina narripaidoista huokui vapautuneisuus ja huolettomuus. Voisi kuvitella, että pahin on jo ohi.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?