KHL haluaa Jokerit etuajassa pois koronakaranteenista - KHL - Ilta-Sanomat

KHL otti yhteyttä THL:ään – haluaa Jokerit etuajassa pois koronakaranteenista

Jokerit määrättiin koronakaranteeniin ensimmäisen kotiottelunsa jälkeen.

Jokerit on karanteenissa.­

18.9. 14:10

Venäjän jääkiekkoliiga KHL anoo Suomen Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta THL:ltä, että Helsingin Jokereiden karanteeniaikaa lyhennettäisiin. KHL tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Suomen terveysviranomaiset asettivat Jokerit 14 päivän karanteeniin sen jälkeen, kun joukkue pelasi Helsingissä Neftehimik Nizhnekamskia vastaan keskiviikkona 9. syyskuuta. Jokerit ollut tartuntalain mukaisessa karanteenissa viime viikon perjantaista lähtien.

Torstaina 10. syyskuuta Latvian Riiassa tehdyissä testeissä Neftehimikin joukkueesta paljastui seitsemän koronaviruksen kantajaa. Lukema putosi uusintatesteissä neljään.

Neftehimik jatkoi ottelujaan jo viime viikonloppuna.

KHL kertoo tiedotteessaan, että koko Neftehimikin joukkue testattiin uudestaan ja näytteet analysoitiin Moskovassa. KHL:n mukaan kaikki näytteet, mukaan lukien edellä mainitut neljä positiivista, osoittautuivatkin negatiivisiksi.

– Liiga pyytää ystävällisesti Suomen THL:ää harkitsemaan mahdollisuutta, että päätös Jokerien kahden viikon karanteenista peruttaisiin, KHL:n tiedotteessa lukee.

KHL kertoo myös kunnioittavansa THL:n pyrkimyksiä estää koronaviruksen leviäminen. Liigan mukaan pelaajien, henkilökunnan ja fanien terveys ja turvallisuus ovat myös kiekkosarjan ykkösprioriteetti.

Jokereista ei testeissä ole löytynyt koronatartuntoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?