Jokerit ei lentänyt Minskiin – valkovenäläiset ilahtuivat - KHL - Ilta-Sanomat

Tavalliset valkovenäläiset ilahtuivat, kun Jokerit ei lentänyt Minskiin – ”Suomalaiset ovat parhaita”

Uutisten kommenttikentät täyttyivät kiittelevistä mielipiteistä.

Jokerien ja Minskin Dinamon välinen ottelu ei toteudu Minskissä torstaina. Kuva joukkueiden välisestä kohtaamisesta viime lokakuulta.­

3.9. 21:24

Jokerien KHL-avaus Minskin Dinamoa vastaan peruutettiin sähköisten vaiheiden jälkeen torstaina iltapäivällä.

Jokerien piti lentää Helsingistä kohti Minskiä kello 13.00 lähtevällä charterlennolla, mutta joukkue ei koskaan ilmaantunut Helsinki-Vantaan lentokentälle. Hetkeä myöhemmin KHL:ltä tuli virallinen ilmoitus ottelun peruuntumisesta.

Valkovenäläiset ilahtuivat, kun Jokerit ei lopulta lähtenyt lennolle kohti Minskiä. Ottelun peruuntumisuutisia ahkerasti kommentoineet kansalaiset kiittelivät Jokereita ja suomalaisia solidaarisuudesta ja siitä, että Jokerit ei tulollaan pönkittänyt maan yksinvaltaisen johtajan Aljaksandr Lukashenkan hallintoa.

Jokereille varattu charter ei lähtenyt kohti Minskiä Helsinki-Vantaan liikelentolentoterminaalista.­

Ottelun peruuntumista kutsuttiin yleisesti päivän parhaaksi uutiseksi.

– Meidän täytyy lähettää kiitokset suomalaisille! nimimerkki Torn julisti urheilusivusto Pressbolin uutisen yhteydessä olevassa kommenttikentässä.

– Aplodit Jokereille! Bravo! Toiminnallanne olette saaneet paljon lisää faneja Valko-Venäjällä, nimimerkki Karen kirjoitti.

– Annetaan Sashan (Lukashenka) ja Diman (Minskin Dinamon toimitusjohtaja, vahvasti Lukashenkan joukoissa seisova Dmitri Baskov) pelata keskenään. Suomalaiset ovat parhaita, nimimerkki Pavel1994 täydensi.

Uutista kommentoivat lukijat heittivät hirtehisesti myös sen, että tätä menoa Minskin Dinamosta tulee mestari, jos jokainen vierasjoukkue jättää tulematta Minskiin ja antaa Dinamolle luovutusvoiton.

– Samanlaista boikottia voidaan odottaa Riian Dinamon kanssa kolmessa kotiottelussa (11.10, 28.10. ja 26.12.), nimimerkki Wojtech66 epäili.

Satoja ihmisoikeuksia vaativia ja Aljaksandr Lukashenkan hallintoa vastustavia mielenosoittajia on pidätetty Valko-Venäjällä neljän viime viikon aikana.­

Valko-Venäjällä on ollut jättimäisiä mielenosoituksia päivittäin 9. elokuuta lähtien. Tuolloin maassa järjestettiin presidentinvaalit, joissa maata 26 vuotta hallinnut Lukashenka äänestettiin selvällä enemmistöllä jatkokaudelle. Vaaleja on yleisesti pidetty vilpillisinä.

Valko-Venäjän poliisi on pidättänyt satoja mielenosoittajia, ja sekä mielenosoittajia että pidätettyjä on pahoinpidelty julmasti.

Valko-Venäjän levottomuuksien ja olemattoman ihmisoikeustilanteen takia Jokerien ottelumatka Minskiin sai etukäteen osakseen valtaisan kritiikkivyöryn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?