Jokereiden Marko Anttila kertoo torstain dramaattisista vaiheista – lähetti hallilta viestin vaimolleen: ”Tulenkin kotiin”

Jokerit oli jo lähdössä Helsinki-Vantaan lentoasemalle, kun illan peli Dynamo Minskiä vastaan peruttiin.

Marko Anttila kommentoi Dynamo Minsk -ottelun peruuntumista torstaina Ilmalassa.

3.9.2020 17:56

Jokereiden pelaajilla oli poikkeava torstaiaamu. Joukkueen oli määrä matkustaa KHL-kauden avaukseen Valko-Venäjälle maan kaoottisesta tilanteesta ja laajamittaisista mellakoista huolimatta.

Finnairin lento Helsinki-Vantaalta Minskiin oli lähdössä kello 13, ja ottelu Dynamo Minskiä vastaan alkaisi vain viittä tuntia myöhemmin. Joukkueen linja-auto odotti jo Hartwall Areenan edustalla ja joukkue valmistautui kuumeisesti lähtöön hallin uumenissa.

Suunnitelmat muuttuivat hetkessä, kun Jokereiden puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri ilmestyi pelaajien eteen. KHL:n kanssa aamun neuvotellut kiekkolegenda ilmoitti, että illan ottelu on peruttu.

– Olimme juuri pitämässä palaveria, kun Jari kertoi asiasta. Olimme keskustelleet pelaajien kanssa jo aamulla tilanteesta ja olihan siinä kaikennäköistä spekulaatiota, vääntöä ja kääntöä. Kun kuulimme päätöksestä, niin eipä siinä sen ihmeempää ollut – peli peruttiin ja sillä siisti, Jokereiden kapteeni Marko Anttila kertaa torstaina iltapäivällä.

– Lähetin heti vaimolle viestin, että tulenkin kotiin. Sitten lähdimme hallilta.

Anttila ei myönnä, että sekasortoiseen Minskiin matkustaminen ja siellä pelaaminen olisi pelottanut tai aiheuttanut erityistä huolta pelaajien keskuudessa.

– Eihän se normaali tilanne ollut missään mielessä, sillä emme ikinä lennä pelipäivänä, eikä meillä ollut aamujäitä tavanomaiseen tapaan. Meidän hommamme on kuitenkin urheilla, joten veikkaan, että olisimme pystyneet keskittymään illan peliinkin ihan hyvin.

Marko Anttila puhui IS:lle tänään Hartwall-areenan ulkopuolella.

– Eipä siinä mitään sen kummempia fiiliksiä ollut.

Jokerit on joutunut valtavaan pyöritykseen viime päivinä, mutta seura on pitänyt tiukkaa mediahiljaisuutta. Joukkueen johto tai pelaajat eivät ole kommentoineet tulenarkaa tilannetta sanallakaan.

Myös pelaajilta – etenkin kapteeni Anttilalta – on peräänkuulutettu vastuuta ja kannanottoa Valko-Venäjän systemaattista ihmisoikeuksien polkemista vastaan.

IS uutisoi torstaina, että juuri Anttilaan on kohdistettu sosiaalisessa mediassa vetoomuksia ja jopa ankaraa kritiikkiä, jos joukkue matkustaa Minskiin suunnitellusti. Kriitikoiden mielestä pelaaminen tarkoittaisi sitä, että Jokerit ja sen pelaajat viittaisivat kintaalla maan presidentin, diktaattori Aljaksandr Lukashenkan toimiin.

Kapteeni suhtautuu asiaan tyynesti. Hän korostaa, ettei yksittäisen pelaajan ole tarkoituksenmukaista ottaa kantaa näin herkkään aiheeseen.

– Meidän vastuu on urheilu ja minulla oli koko ajan kova luotto siitä, mitä KHL ja seurajohto päättävät. En näe, miksi minun pitäisi laittaa lusikkani soppaan, vaan yritän keskittyä itse urheiluun ja pelaamiseen.

Ja elämä jatkuu.

– Huomenna treenaamme ja sitten lähdemme Riikaan. Yksi peli peruuntui, mutta arki jatkuu, Anttila lopettaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?