Jokerit joutui politiikan pelinappulaksi, Harry Harkimoa ei seuran myyminen KHL:ään kaduta: ”Olen saatanan tyytyväinen!”

Harry Harkimo kertoi MTV Urheilulle, ettei lähtisi joukkueineen Valko-Venäjälle, jos olisi yhä Jokerien omistaja.

Harry Harkimon mielestä politiikkaa ja urheilua ei voi enää erottaa toisistaan.

1.9.2020 11:24

Jääkiekkoseura Jokerien ympärillä kuohuu. Seura aloittaa kautensa Venäjän jääkiekkoliiga KHL:ssä torstaina matkalla Dinamo Minskin vieraaksi.

Vieraspelimatka on poliittisesti tulenarka Valko-Venäjän kärjistyneen tilanteen vuoksi.

Jokerien johto, etunenässä pääomistaja Jari Kurri tai toimitusjohtaja Eveliina Mikkola, eivät ole olleet halukkaita kommentoimaan matkustamista Minskiin pelaamaan jääkiekkoa samaan aikaan kun kansa osoittaa mieltä kaduilla.

Maassa on ollut laajamittaisia presidentti Aleksandr Lukashenkon hallinnon vastaisia mielenosoituksia 9. elokuuta järjestettyjen presidentinvaalien jälkeen.

Vaaleissa epäillään laajamittaista vilppiä, ja hallinnon otteet mieltä osoittavia kansalaisia kohtaan ovat olleet kovia.

Jokerien entinen pääomistaja Harry Harkimo kertoi maanantaina, ettei Jokerit hänen alaisuudessaan lähtisi Valko-Venäjälle.

– Tietysti se on vaikea rasti, koska siellä on kauheat mellakat tällä hetkellä, Harkimo totesi MTV Urheilulle.

–  Ja kyllä se vain niin on, että tänä päivänä urheilu ja politiikka kuuluvat yhteen, ettei niitä voi erottaa toisistaan. Jos minä olisin Jokerien omistaja, niin en varmaan lähtisi sinne, mutta tietysti Jokerien johto tekee omat päätöksensä.

Harkimo ei kuitenkaan halunnut ottaa kantaa Jokerien nykyjohdon toimintaan.

Ilta-Sanomat tavoitti Harkimon puhelimitse tiistaina. Ensin hän totesi antaneensa kommenttinsa MTV Urheilulle ja sanoi, ettei hänellä ole asiaan lisättävää.

Pienen harkinnan jälkeen Harkimo suostui kuitenkin vielä vastaamaan muutamaan lisäkysymykseen.

Kun Jokerit on joutunut tällaiseen pyöritykseen ja poliittiseksi pelinappulaksi, onko se saanut sinut katumaan seuran myymistä?

– Hahhah, ei todellakaan! Päinvastoin, mä olen saatanan tyytyväinen. Totta kai se oli aika aikaansa kutakin. Olin siihen aikaan tyytyväinen ja halusin myydä sen pois, totta kai.

Kaduttaako, että Jokerit lähti KHL:ään?

– Jos ostaisin UPM-Kymmenen osakkeita ja pystyisin ennustamaan, miten ne osakkeet menevät, niin olisin miljonääri. En voinut ennustaa, että tulee Krimin sota. Olen huono sotien ennustamisessa ja Ukrainan kriisien ennustamisessa ja koronakriisien ennustamisessa ja Valko-Venäjän mellakoiden ennustamisessa.

– Eihän sellaista voi tehdä, että katuu. Tilanne silloin kun myin oli hyvä. Silloin, siihen aikaan ei ollut mitään ongelmia Venäjän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?