Nyt se on varmaa: Jokerit avaa kautensa Valko-Venäjällä – ”On noudatettava KHL:n sääntöjä”

Jokerit avaa kritiikistä huolimatta KHL-kautensa torstaina Dinamo Minskiä vastaan.

Jokerit aloittavat kautensa kritiikistä huolimatta Valko-Venäjällä. Kuvassa Jokerit juhlii Jesse Joensuun (toinen oik.) maalia Dinamo Minskiä vastaan Helsingissä lokakuussa 2019.

31.8.2020 17:41

Helsingin Jokerit avaa KHL-kautensa vierasottelulla Dinamo Minskiä vastaan torstaina. Ottelun pelaaminen Valko-Venäjällä on saanut arvostelua osakseen maan epävakaan poliittisen tilanteen vuoksi.

Jokerit tiedotti asiasta maanantaina, vain kolme päivää ennen kauden alkua.

– Olemme tehneet päätöksen mennä Minskiin poikkeuksellisesti vasta pelipäivänä ja lähteä pois välittömästi ottelun jälkeen. Olemme olleet tiiviisti yhteydessä Dinamon kanssa, että ottelu on mahdollista pelata ja menemme sarjaohjelman mukaan, Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri sanoo.

– Toivomme, että Valko-Venäjä löytää rauhanomaiset ratkaisut poliittiseen tilanteeseensa, hän jatkaa.

Jokereiden puheenjohtaja Jari Kurri toivoo rauhanomaista ratkaisua Valko-Venäjälle.

Jokerit kertoo tiedotteessa pyrkineensä siirtämään ottelua myöhempään ajankohtaan, mutta Dinamo Minskin leirissä ei olla tähän suostuttu.

– Jokerit on pyrkinyt siirtämään ottelua myöhempään ajankohtaan, mutta pyyntöön ei ole Dinamo Minskin puolelta suostuttu. Dinamo haluaa aloittaa sarjan kotiottelulla 3. syyskuuta. Jokereiden on täten noudatettava KHL:n sääntöjä, tiedotteessa todetaan.

Pelaaminen Valko-Venäjällä on herättänyt vastustusta niin Jokereiden kuin Dinamon kannattajien toimesta. Maassa on ollut laajamittaisia presidentti Aleksandr Lukashenkon hallinnon vastaisia mielenosoituksia 9. elokuuta järjestettyjen presidentinvaalien jälkeen.

Juttua päivitetty klo 18.53: korjattu lyöntivirhe kuvatekstistä.

    Osion tuoreimmat

    Luitko jo nämä?