Raimo Summanen saa risuja entiseltä KHL-pelaajalta: ”Hän meni liian pitkälle” - KHL - Ilta-Sanomat

Venäläishyökkääjä muistelee pelaamista Raimo Summasen alaisuudessa: ”Hän meni liian pitkälle”

Entinen KHL-pelaaja Nikolai Lemtjugov antaa ruusuja ja risuja Raimo Summaselle.

Raimo Summanen valmensi KHL-joukkue Omskia useampaan otteeseen.

29.8.2020 21:51

Parhaimmillaan KHL-seura Avangard Omskin Gagarin-cupin finaaleihin kaudella 2011–2012 valmentanut Raimo Summanen, saa niin kehuja kuin kovaa kritiikkiä entiseltä pelaajaltaan Nikolai Lemtjugovilta, 34. Hyökkääjä kertasi muistojaan taitavana, mutta tulisieluisena ja ailahtelevana valmentajana tunnetun Summasen alaisuudessa Sport Expressin venäjänkielisessä keskusteluohjelmassa.

– Jääkiekon kannalta Summanen on ihannevalmentaja. Hän osaa selittää asiat ja kertoa mitä tehdä, eikä korota ääntään. Hän saattaa tervehtiä sinua, hymyilee ja kysyy perheesi vointia, Lemtjugov kertoi Sport Expressille.

– Toisena hetkenä tapaat hänet aamupalalla ja hän yhtäkkiä sanoo, että pakkaa tavarasi ja lähde Krasnojarskiin. Luulet, että hän vitsailee, mutta sitten hän hyppää pystyyn, juoksee perääsi ja huutaa: etkö ymmärrä, sinua ei enää tarvita täällä.

Lemtjugov pelasi Summasen alaisuudessa Omskissa kaudella 2014–15 ja joutui kyseisellä kaudella farmijoukkue Sokol Krasnojarskiin. Hyökkääjä palasi takaisin KHL-joukkueen riveihin, kun Summanen ei enää valmentanut joukkuetta.

Venäläistähti kertoo esimerkin Summasen armottomuudesta myös joukkueen veteraanipelaajia kohtaan, jotka usein saavat joukkueissa erivapauksia.

– Summasen taktista osaamistaan ei voi kyseenalaistaa. Kaikki hänen ongelmansa olivat psykologisia. Hän meni liian pitkälle. Kerran veteraanipelaajamme ei tehnyt maalia kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä. Summanen laittoi hänet ennen jokaista harjoitusta ampumaan sata kiekkoa maaliin. Pelaaja tuli muutaman kerran, mutta kun hän lopulta kieltäytyi, konflikti oli valmis.

Nikolai Lemtjugov (takana oik.) juhlii maalia 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2006.

Lokakuussa 2017 Lemtjugov koki KHL-ottelussa kovia, kun hän törmäsi Barys Astanan puolustajaan Aleksandr Lipiniin. Lemtjugovilta repesi rytäkässä perna ja pelaaja kiidätettiin hallilta teho-osastolle. Elin jouduttiin poistamaan, mutta venäläinen toipui lopulta vakavasta vammastaan. Viime kaudella 34-vuotias pelaaja kiekkoili Sheffield Steelersin riveissä Englannissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?