Hallitus tiukensi koronarajoituksia – Jari Kurri uskoo, että Jokerit pelaa kotiottelunsa Helsingissä: ”Me elämme vieläkin siinä toivossa” - KHL - Ilta-Sanomat

Hallitus tiukensi koronasäännöksiä – Jari Kurri toivoo yhä, että Jokerit pelaa Helsingissä: ”Lopullista päätöstä ei ole”

KHL-kauden on määrä käynnistyä kolmen viikon kuluttua.

Jokerien pääomistaja ja puheenjohtaja Jari Kurri toivoo yhä, että Jokerit pystyy pelaamaan KHL-kauden kaikki kotiottelunsa Helsingissä.­

11.8. 18:49

Helsingin Jokerien on tarkoitus aloittaa KHL-kautensa vierasottelulla Dinamo Minskiä vastaan 5. syyskuuta.

Valko-Venäjällä on viime päivinä nähty valtavia mellakoita, ja mielenosoituksissa on kuollut ainakin yksi ihminen. Protestit alkoivat sunnuntai-iltana, kun itsevaltaisesti maata 26 vuotta hallinnut Aleksandr Lukashenko voitti presidentinvaalit. Hänen valintaansa pidettiin jo ennalta täysin varmana, osin vaalivilpin takia.

– Ei ole tullut mitään viestiä, että pitäisi olla huolissaan, toteaa Jokerien puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri Ilta-Sanomille Valko-Venäjän tilanteesta.

Ensimmäisen kotiottelunsa Jokerit pelaa keskiviikkona 9. syyskuuta. Vieraaksi saapuu Neftehimik Nizhnekamsk.

Suomen hallitus tiukensi maanantaina rajoitustoimia uhkaavan koronavirustilanteen hillitsemiseksi. Hallituksen päätöksellä niin sanotuista riskimaista Suomeen saapuvat asetetaan tartuntatautilain nojalla kahdeksi viikoksi karanteeniin. Karanteenin rikkomisesta voi seurata sakkoa.

Jotta maata pidetään turvallisena, Suomen linjauksen mukaan uusia koronatapauksia saisi olla korkeintaan kahdeksan 100 000:ta henkilöä kohden edellisen 14 vuorokauden aikana. Esimerkiksi Venäjällä luku on tällä hetkellä reippaasti yli raja-arvon, 51 tartuntaa 100 000 asukasta kohden.

Jo aiemmin on väläytelty, että Jokerien pitäisi pelata kotiottelunsa Venäjällä.

Kurri on kuitenkin yhä siinä toivossa, että Jokerit pystyisi pelaamaan kotiottelunsa Helsingissä.

– Lopullista päätöstä ei ole. Me elämme vieläkin siinä toivossa, että saadaan aloittaa kotona tietyin järjestelyin, Kurri kertoo.

– Joukkueet lentävät yksityiskoneella ja menevät suoraan hotelliin. Hotellilta suoraan jäähalliin. KHL testaa joka viides päivä kaikki joukkueen mukana liikkuvat henkilöt. Vähän samanlaiset järjestelyt kuin tänä iltana Turun Paavo Nurmi Gamesissa, Kurri sanoo.

Kurri kertoo, ettei Jokereilla ole olemassa varasuunnitelmaa, jos kotipelejä ei pystytä pelaamaan Helsingissä.

– Tämä on vähän saman toistoa kuin aiemmin, eli ei ole mitään informoitavaa vielä. Eletään toivossa ja tiedotetaan sitten, kun pystytään.

– Kohta puoliin niitä lopullisia vastauksia pitää saada, Kurri kuitenkin toteaa.

Epävarmasta tilanteesta huolimatta Jokerit valmistautuu KHL-kauden aloittamiseen täyttä häkää kolmatta viikkoa.

KHL-liigaan kaudelle 2014–2015 siirtynyt Jokerit pelaa SM-liigajoukkueita vastaan ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen, kun se osallistuu ensi viikolla Imatralla järjestettävään turnaukseen. Jokerit kohtaa Imatralla Mikkelin Jukurit sekä Porin Ässät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?