Hurja siirtouutinen KHL:stä! Mikko Lehtonen palaa Jokereihin lainasopimuksella - KHL - Ilta-Sanomat

Hurja siirtouutinen KHL:stä! Viime kauden paras puolustaja Mikko Lehtonen palaa Jokereihin

Mikko Lehtonen rikkoi viime kaudella Jokereissa puolustajien yhden kauden piste-ennätyksen.

Julkaistu: 1.8. 16:35

Jokerit pudotti perjantai-iltapäivän tiedotteessaan todellisen siirtopommin.

Viime kaudella KHL:n parhaaksi puolustajaksi valittu Mikko Lehtonen pelaa tulevallakin kaudella Jokereissa.

Jokerit kertoo tiedotteessaan, että se on sopinut NHL-seura Toronto Maple Leafsin kanssa Lehtosen, 26, paluusta Jokereihin lainasopimuksella.

– Mikko Lehtonen ei esittelyjä kaipaa jokerikannattajille ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saamme hänet takaisin joukkueeseemme. Olemme kiitollisia Toronto Maple Leafsille, GM Kyle Dubas’lle sekä hänen tiimilleen hyvin sujuneesta yhteistyöstä siirron suhteen, sanoo tiedotteessa Jokereiden puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri.

– Minulle oli selvää, että haluan tulla takaisin Jokereihin, jos seura minut vain haluaa. Ympäristö, pelikaverit ja valmentajat ovat minulle tuttuja, mikä helpottaa omaa tekemistäni, ja haluan auttaa joukkuetta niin paljon kuin vain pystyn. Tämä on minulle paras mahdollinen paikka valmistautua NHL-kauteen, Lehtonen puolestaan kommentoi.

Koronaviruksen vuoksi juuri ennen pudotuspelejä katkenneella KHL-kaudella Lehtonen pelasi Jokereissa 60 ottelua tehoin 17+32=49, joilla hän rikkoi seuran yhden kauden puolustajien piste-ennätyksen ja oli KHL:n pistepörssissä kuudes.

Lehtonen kuului avainpelaajiin Leijonien maailmanmestarijoukkueessa keväällä 2019. SM-liigassa hän on edustanut Turun Palloseuraa, Kouvolan Kookoota sekä Tapparaa. Lisäksi Lehtonen on pelannut Ruotsin pääsarjassa HV71:n riveissä.

Turkulaislähtöisen puolustajan siirtymisestä rapakon taakse kanadalaisseura Toronto Maple Leafsiin kerrottiin toukokuussa.

Nyt Lehtonen siis valmistautuu NHL:n valloitusyritykseensä Jokerien paidassa, kunnes tuleva NHL-kausi 2020–2021 saadaan joskus tulevaisuudessa käyntiin. Tällä hetkellä NHL:ssä käynnistellään vasta koronaviruksen keskeyttämän kauden 2019–2020 pudotuspelejä.

– Lehtonen liittyy Jokereiden harjoitusvahvuuteen ensi viikolla ja pelaa joukkueessa viime kaudelta tutulla numerollaan 44. Hän matkaa Toronto Maple Leafsin vahvuuteen NHL-kauden 2020-21 harjoitusleirien alkaessa, Jokerien tiedotteessa kerrotaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?