Koronaviruspommi suomalaispakkien KHL-seurassa! Joukkue vetäytyy Sotshin harjoitusturneesta - KHL - Ilta-Sanomat

Suomalaispakkien KHL-seurasta paljastui hurja määrä koronatartuntoja – joukkue vetäytyy elokuun harjoitusturnauksesta

KHL-seurat ovat vaikeuksissa Venäjän hankalan koronavirustilanteen vuoksi.

Ville Pokka (numero 22) on pelannut Omskissa jo kaksi kautta. Kuva ottelusta Jokereita vastaan, Helsingissä syksyllä 2019.­

21.7. 18:15

KHL-kauden yllä on leijunut tummia pilviä johtuen Venäjän hankalasta koronavirustilanteesta.

Jääkiekkosarjan olisi tarkoitus käynnistyä 2. syyskuuta, mutta KHL ei ole pystynyt vielä vahvistamaan tulevan kauden otteluohjelmaa, eikä edes lopullista joukkuemäärää. On myös liikkunut huhuja, että Helsingin Jokerit joutuisi siirtämään kotiottelunsa Venäjän puolelle.

Tiistaina kuultiin synkkiä uutisia Lounais-Siperiassa kotipaikkaansa pitävän Avangard Omskin taholta.

Seura tiedotti Twitterissä, että peräti 20 joukkueen jäsentä on saanut koronavirustartunnan.

– Edellispäivänä laaja joukko pelaajia ja henkilökuntaa sai koronavirustestissä positiivisen tuloksen. Yhteensä 20 henkilöä on saanut tartunnan. Kaikki ovat eristettynä, ja suurin osa heistä on oireettomia, manageri Aleksei Volkov sanoi seuran Twitter-tilillä.

Suomalaisista Omskia edustavat puolustajat Oliwer Kaski ja Ville Pokka.

Kaski, 24, haki viime kaudella läpimurtoa NHL:ään, mutta otteluita kertyi vain AHL:n puolella Grand Rapids Griffinsin ja Charlotte Checkersin riveissä.

Pokka, 26, on pelannut Venäjällä Omskin joukkueessa kaudesta 2018–2019 lähtien.

Oliwer Kaski (numero 7) oli voittamassa Suomelle MM-kultaa keväällä 2019.­

Omsk tiedotti, että tapahtuneen vuoksi joukkue vetäytyy elokuun alussa pelattavasta Sotshi Hockey Open -harjoitusturnauksesta. Turnauksessa sen piti kohdata muun muassa Pietarin SKA sekä Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkue.

– Ymmärrämme, kuinka hankalaa turnauksen järjestäjille on muuttaa ottelukalenteria. Nykytilanteessa, jossa runsaasti uusia koronavirustartuntoja on havaittu joukkueessamme lyhyellä aikavälillä, emme halua kuitenkaan vaarantaa koko harjoittelukauden prosessiamme, Omskin nettisivuilla tiedotetaan.

Viime viikolla harjoittelunsa joutui jo keskeyttämään Moskovan Spartak, kun seurassa ilmeni runsaasti koronavirustartuntoja.

Koronavirusta tutkivan Johns Hopkins -yliopiston mukaan Venäjällä on todettu tartuntoja neljänneksi eniten maailmassa – USA:n, Brasilian ja Intian jälkeen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?