Nähdäänkö Jokerit KHL:ssä ensi kaudella? Jari Kurri kommentoi tukalaa tilannetta - KHL - Ilta-Sanomat

Nähdäänkö Jokerit KHL:ssä ensi kaudella? Jari Kurri kommentoi tukalaa tilannetta

Jari Kurri toivoo KHL:n kauden alun siirtämistä myöhemmäksi.

Julkaistu: 16.7. 16:25

Jokerit ei suunnittele muuttoa Venäjälle.

Jokerit on puun ja kuoren välissä. Iltalehti uutisoi tiistaina venäläislähteisiinsä vedoten, että KHL painostaa Jokereita muuttamaan tulevaksi kaudeksi Venäjälle.

Keskiviikkona KHL tiedotti, että Kunlun Red Star sijoitetaan Mytishtshiin. Riian Dinamon osoite vaihtuu venäläisraporttien mukaan seuraavaksi.

Nyt katseet kääntyvät Jokereihin. Mitä tekee Jokerit? Mitkä ovat vaihtoehdot?

Jokerien leirissä on hoettu viime päivät samaa viestiä: valmistaudumme pelaamaan kotipelit Helsingissä ihan normaalisti.

– Elämme siinä toivossa, että pääsemme pelaamaan kotona Helsingissä. Se on ykkösvaihtoehto. Jos se ei toteudu, sen jälkeen pitää katsoa mitä voimme tehdä ja kääntää kaikki kivet, kertoi Jokerien puheenjohtaja ja pääomistaja Jari Kurri Ilta-Sanomille torstaina.

Kunlunista tuli ensimmäinen Venäjän rajojen ulkopuolinen KHL-seura, joka siirrettiin Venäjälle ”turvaan”. Kurrin mukaan Jokerit ei suunnittele muuttoa Venäjälle tällä hetkellä.

– KHL:n puolelta ei ole tullut mitään uhkavaatimusta, että meidän olisi muutettava Venäjälle, Kurri vakuutti.

– Kunlunin tilanne tiedettiin jo kauan sitten, että he pelaavat Mytishtshissä. Riian Dinamolla on varmaan sama tilanne kuin meilläkin. Hekin odottavat ja katsovat, miten tilanne kehittyy.

Jos KHL suosittelee Jokerien siirtämistä Venäjälle, mutta Jokerit haluaa pelata Helsingissä, onko teillä minkä verran vipuvartta neuvotella?

– No, siihen pyritään. Nyt edetään kuitenkin vasta heinäkuuta.

Miten uhatulta Jokerien ensi kausi näyttää KHL:ssä?

– Ei, ei, ei… Kyllä me haluamme pelata KHL:ssä.

Koronapandemian takia tilanne on kaikkea muuta kuin normaali.

Tilanne Suomessa ja Venäjällä eroaa suuresti. Pandemia rehottaa itärajan toisella puolella pahana.

Ei ole mitään realistisia näkymiä sille, että pandemiatilanne Venäjällä muuttuisi oleellisesti parempaan suuntaan, kun KHL:n runkosarjan pitäisi alkaa 2. syyskuuta.

Jokerien leiristä on esitetty selkeä toive KHL:n suuntaan otteluohjelmasta.

– Paras vaihtoehto meidän kannaltamme, ja varmaan kaikkien muidenkin, olisi se, että sarjaa siirrettäisiin vähän myöhemmäksi. Aloitettaisiin vaikka lokakuun alussa. Sitä olemme toivoneet. Saisimme vähän enemmän aikaa ja tilannetta rauhoitettua, Kurri kertoi.

Koronapandemian takia Venäjän rajat pysyvät kiinni, ja KHL:n toimistolla riittää työnsarkaa.

KHL:n on tarkoitus julkistaa ensi kauden otteluohjelma tulevana sunnuntaina, mutta kalenteria on hankala lyödä lukkoon, kun tällä hetkellä tiedossa ei ole edes tarkkaa joukkuemäärää. Amur ja Vitjaz painivat pahimmissa talousvaikeuksissa.

– Joukkuemääräkin on varmasti yksi asia, jossa riittää pähkäilemistä. Senkin takia KHL:n toimistolla riittää kiirettä, koska tilanne on tällainen, Kurri sanoi.

Kiirettä pitää Kurrin mukaan myös Jokerien leirissä. Jokereissa mietitään tällä hetkellä eri vaihtoehtoja, mutta mitään konkreettista tiedotettavaa seuralla ei vielä ole.

– Me tulemme tämän kanssa ulos, kun on sen aika. Nyt ei ole vastauksia suuntaan eikä toiseen. Toivotaan, että tässä tapahtuu jotain.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?