Jari Kurri ja Jokerit sivuuttivat KHL-pomon oudon ehdotuksen – ”Tilanne ei muuttunut”

Jari Kurri ei yllättynyt KHL:n päätöksestä perua pudotuspelit.

Jokerien puheenjohtaja osasi odottaa KHL-kauden peruuntumista.

25.3.2020 14:12

Idästä kuului odotettuja uutisia keskiviikkona, kun jääkiekkoliiga KHL tiedotti pudotuspelien peruuttamisesta koronaviruspandemian takia.

Viime viikolla KHL keskeytti pudotuspelit urheiluministeriön suosituksesta 10. huhtikuuta asti, mutta keskiviikkona töpseli vedettiin lopullisesti irti.

– Kun ottaa huomioon nykyisen maailmantilanteen, odotettu ja oikea päätös, Jokerien puheenjohtaja Jari Kurri kommentoi Ilta-Sanomille.

– KHL halusi katsoa mahdollisimman pitkään, mihin suuntaan tilanne maailmalla kääntyy ja tuleeko terveystilanteeseen muutoksia, koska huhtikuuhun oli aikaa, mutta nyt oli tehtävä lopullinen ratkaisu.

Jokerit vetäytyi ensimmäisenä joukkueena KHL:n pudotuspeleistä maaliskuun puolivälissä. Päätös vetäytymisestä tehtiin pelaajien ja johtoryhmän terveyden takaamiseksi.

Kurri korosti jo tuolloin päätöksen aikana, että poikkeukselliset ajat vaativat poikkeuksellisia tekoja. Jokerit haluaa kantaa vastuunsa ihmisten terveyden takaamiseksi.

Vielä maanantaina KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov ilmoitti, että Jokerit ja niin ikään omatoimisesti pudotuspeleistä vetäytynyt Barys Nus-Sultan ovat tervetulleita jatkamaan KHL:n pudotuspelejä, jos kausi jatkuu.

Morozovin lupauksella ei ollut kuitenkaan mitään vaikutusta Jokereihin. Helsinkiläisseurassa oli aiemmin tehty yksimielinen päätös, joka piti.

– Meihin sieltä ei oltu aiemmin suoraan yhteydessä, mutta tänään otettiin yhteyttä vielä viimeisen kerran, Kurri kertoi.

– Tilanne ei muuttunut meidän puoleltamme missään vaiheessa. Olimme päätöksemme tehneet eikä sen muuttamista enää harkittu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?