KHL:n kauden loppusijoituksista erillinen päätös

Jääkiekkoliiga KHL ilmoitti kauden päättymisestä aiemmin keskiviikkona.

Marko Anttilan (yllä) Jokerit ja Vasily Podkolzinin Pietarin SKA olisivat kohdanneet KHL:n pudotuspelien toisella kierroksella.

25.3.2020 13:14

KHL:n virallisilta nettisivuilta löytyvän tiedotteen mukaan päättyvän kauden 2019–2020 loppusijoitusten suhteen tullaan tekemään erillinen päätös lähiaikoina liigan hallituksessa.

Liigan tiedotteessa ei kerrota vielä, mitä kaikkia tekijöitä otetaan huomioon seurojen menestymistä rankatessa. Sanamuodoista saa kuitenkin sen vaikutelman, että KHL saattaa jopa julistaa kauden voittajajoukkueen ja Gagarin Cupin saajan.

Liigan tiedotteen mukaan päätös kauden lopettamisesta etuajassa tehtiin sen jälkeen, kun liiga oli konsultoinut kaikkia terveydenhuollon asiantuntijoita ja kaikkia muita mahdollisia asianosasia aina faneja myöten.

Päätös kauden lopettamisesta kesken tehtiin koronavirusepidemian vuoksi, ja motiivina oli kaikkien ihmisten turvallisuuden sekä terveyden takaaminen.

KHL:n mukaan liiga ehti miettiä monenlaisia vaihtoehtoisia tapoja viedä kausi loppuun. Yhden vaihtoehdon mukaan loput pudotuspelit ja finaali olisi viety loppuun huhtikuun 10. päivän jälkeen niin, että kausi olisi ollut ohi 30. huhtikuuta mennessä. Toinen vaihtoehto oli, että liigaa olisi jatkettu viruksen aiheuttaman tauon vuoksi kesä- heinäkuussa.

– Tällä hetkellä näiden vaihtoehtojen toteutumismahdollisuus näyttää kuitenkin epätodennäköiseltä, tiedotteessa todetaan.

KHL:n mukaan osa seuroista oli jo joutunut vetäytymään pudotuspeleistä ennenaikaisesti, ja jäljelle jääneiden seurojen osalta olisi tullut eteen myös uusia ongelmia.

– Olisi tullut ongelmia ulkomaalaisten pelaajien palaamisessa Venäjän alueelle. Se olisi vienyt turnaukselta sen urheilullista kiinnostavuutta.

– Jos pudotuspelit olisi käyty ilman joitakin niitä joukkueita, jotka olivat jo ansainneet paikan jatkaa eteenpäin, olisi se tarkoittanut myös urheilullisten periaatteiden rikkomista.

KHL:n mukaan pudotuspelien jatkaminen kesäkaudella olisi vaikuttanut negatiivisesti seuraavaan kauteen. Seurojen olisi ollut pakko muuttaa kesälomiaan ja normaalia uuteen kauteen valmistautumisprosessiaan.

KHL olisi joutunut myös siirtämään siirtoikkunan aikaa ja supistamaan seuraavan kauden otteluiden määrää. Tämä olisi ollut kaiken lisäksi epätasa-arvoista niiden 18 seuran osalta, joiden kausi oli jo päättynyt putoamiseen ja joissa oli aloitettu valmistautuminen seuraavaan kauteen.

Lue lisää: Putin sai lääkäriltä vakavan koronavaroituksen: Italian kohtalo voi toistua Venäjällä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?