KHL-kausi on peruttu – liigapomo: ”Kenelläkään ei ole oikeutta ottaa vastuulleen ihmisten henkeä”

Jääkiekkoliiga KHL päätyi päätökseensä keskiviikkona.

KHL oli aiemmin laittanut kauden tauolle.

25.3.2020 12:10

Jääkiekkoliiga KHL tiedotti keskiviikkona, että sen loppukausi on peruttu koronaviruspandemian takia. Liiga jakoi tiedon asiasta Twitter-tilillään.

KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov kertoo liigan virallisilla nettisivuilla, että päätös kauden lopettamisesta kesken oli vaikea tehdä.

– Valitettavasti meidän on pakko päättää kausi ennenaikaisesti. Tätä päätöstä ei ollut helppo tehdä. Olen varma, että kaikki fanit yhdessä meidän kanssamme olisivat halunneet nähdä kamppailun jatkuvan Gagarin Cupin voittamiseksi, Morozov sanoi.

– Syntyneessä tilanteessa pelaajien ja heidän perheidensä, seurojen työntekijöiden, urheilutilojen työntekijöiden sekä fanien terveys on kuitenkin paljon tärkeämpää. Meidän mielestämme kenelläkään ei ole oikeutta ottaa vastuulleen ihmisten terveyttä ja henkeä, Morozov jatkaa tiedotteessa.

Morozovin mukaan päätöstä pudotuspelien kohtalosta ei voinut enää siirtää, sillä kaikkien asianosaisten piti päästä tekemään elämässään uusia suunnitelmia. Siksi liiga teki tarkkaan harkitun päätöksen kauden lopettamisesta ennenaikaisesti.

KHL oli aiemmin keskeyttänyt pudotuspelivaiheessa olevan kautensa koronaviruspandemian myötä. Joukkueista Jokerit ja Barys Nur-Sultan ilmoittivat jo aiemmin vetäytyvänsä sarjasta virusuhan takia.

Morozovin mukaan nyt on tehtävä kaikki sen eteen, jotta syntynyt tilanne ei vaikuttaisi seuraavaan kauteen negatiivisesti.

– Ymmärrän kaikkia, jotka ovat pettyneitä mestaruustaiston peruuttamisesta. Erityisesti tämä koskee niiden seurojen faneja, jotka pääsivät jo toiselle pudotuspelikierrokselle, Morozov sanoi.

– Mutta nyt on parempi kuunnella terveysviranomaisten suosituksia. Huolehtia itsestään ja läheisistään. Me näemme ehdottomasti, ja vieläpä hyvin pian, jääkiekon parissa, Morozov päätti viestinsä.

Juttua päivitetty kello 12.07. Lisätty Morozovin kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?