Jokerit vetäytyi KHL:sta – Moskovan Dinamon valmentaja vaatii potkuja sarjasta: ”Pääasia on ratkaista mestaruus” - KHL - Ilta-Sanomat

Jokerit vetäytyi KHL:sta – Moskovan Dinamon valmentaja vaatii potkuja sarjasta: ”Pääasia on ratkaista mestaruus”

Moskovan Dinamon päävalmentaja Vladimir Krikunov ei ymmärrä eikä hyväksy Jokerien ja Barys Nur-Sultanin vetäytymistä KHL:n pudotuspeleistä.

KHL ei ole antanut virallista päätöstään sarjan jatkumisesta koronavirustilanteesta huolimatta. Jokerit vetäytyi sarjasta.

16.3.2020 16:46

Moskovan Dinamon päävalmentajalla Vladimir Krikunovilla on tiukka mielipide KHL:n pudotuspeleistä vetäytyneisiin Jokereihin ja Barys Nur-Sultaniin.

Jokerit päätti vetäytyä pudotuspeleistä lauantaina ja Barys maanantaiaamuna koronaviruspandemian takia.

Krikunovia, 69, suututti oletettavasti se, että läntisessä konferenssissa Pietarin SKA sai vapaataipaleen konferenssifinaaliin, kun taas Dinamon ja hallitsevan mestarin Moskovan TsSKA:n täytyy taistella toisesta loppuottelupaikasta pää märkänä.

– Jokerit ja Barys pitäisi potkaista ulos KHL:stä! Mitä ihmettä ne oikein tekevät? Krikunov murjaisi Dinamon maanantaisten lehdistölle avointen jääharjoitusten jälkeen Sport-Expressille.

Krikunov on tunnettu ei-venäläisyyden vastustaja. Hänen asennettaan kuvaa se, että hänen mielestään yleisö pitää päästää halleihin ja kausi voidaan siitä huolimatta pelata täysin turvallisesti päätökseen.

– Ilman yleisöä ei ole hyvä pelata, ne ovat kuin treenipelejä. Voimme täysin huoletta pelata yleisön edessä. Tavalliseen flunssaan sairastuu huomattavasti useampi. Pääasia on ratkaista mestaruus. Kausi on pelattava loppuun, Krikunov päästeli.

– Olen vanhin koko liigassa – siis riskiryhmässä. Kaikki loput ovat nuoria miehiä. Mitä heillä on pelättävänä? Krikunov ihmetteli.

KHL ei ole vielä tehnyt virallista päätöstä pudotuspelien jatkamisesta tai kauden peruuntumisesta, mikä on Krikunovin mukaan vaikuttanut myös Dinamon pelaajiin. Se estää pelaajia latautumasta ja keskittymästä henkisesti täysipainoisesti.

– Päätöstä ei vielä ole. Meidän täytyy vain jatkaa töitä ja odottaa ratkaisua, Krikunov sanoi.

Dinamon ja TsSKA:n välieräsarjan ensimmäinen ottelu on ohjelmassa keskiviikkona 18. maaliskuuta.

TsSKA:n puolustaja Bogdan Kiselevitsh mietti, että sääntöihin pitää saada maininta vastaavia tapauksia varten.

– Johtajien täytyy arvioida, miten vastaavissa tilanteissa toimitaan jatkossa. Esimerkiksi Lokomotiv olisi voitu nostaa toiselle kierrokselle, Kiselevitsh arvioi uutistoimisto Tassille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?