Jokerien puolustaja Alex Grant hamuaa kauden toista pokaalia - KHL - Ilta-Sanomat

Jokerien puolustaja Alex Grant hamuaa kauden toista pokaalia

Alex Grant voitti jo Spengler-cupin, mutta kanadalaisen maha ei ole vielä täynnä.

Alex Grant (vas.) tuuletteli Steve Moseksen kanssa perjantaina.

3.1.2020 22:09

Puolustaja Alex Grant on Jokerien pelaajista jo voittanut yhden pokaalin tällä kaudella. Grant kuului Kanadan maajoukkueeseen, joka voitti Sveitsin Davosissa joulun ja uudenvuoden välissä pelatun perinteisen Spengler-cupin.

Turnauksen loppuottelussa Kanada voitti tshekkiseura Ocelari Trinecin 4–0.

– Se oli todella kiva reissu koko perheelle. Oli mahtavaa edustaa omaa maata, ja myös vaimoni ja kaksi lastamme nauttivat, Grant hehkutti Jokerien pukukopissa.

Entä juhlintapuoli?

– Meillä oli turnauksen alkajaisiksi jouluillallinen, ja kaikille lapsille oli tietenkin joulupukki. Ja kun voitimme uudenvuodenaattona turnauksen, totta kai sitäkin juhlimme vähäsen, 30-vuotias Grant virnisti.

Grantilta jäi edustustehtävien takia väliin kolme Jokerien ottelua.

– Oli kuitenkin kiva edustaa Kanadaa ja pelata vähän erilaisia pelejä.

Grant palasi "siviilityöhönsä" perjantaina, kun Jokerit löylytti suurseura Pietarin SKA:n suvereenin esityksen jälkeen ennätysnumeroin 6–0. SKA ei ollut koskaan aikaisemmin hävinnyt KHL-ottelua kuudella maalilla.

Jokerit pyöritti varsinaisen ilotulituksen ottelun toiseen erään, jonka se voitti 5–0. SKA:lle oli edellisen kerran tehty viisi maalia yhteen erään yli yhdeksän vuotta sitten.

– Olen pelannut Jokereissa nyt 1,5 vuotta, ja tämä oli ensimmäinen voittoni SKA:sta. Ei se ehkä ollut SKA:n paras ilta, mutta me teimme illan heille hyvin hankalaksi. Se oli meiltä vahva esitys, Grant myhäili.

Jokerit on ollut kolmen viime kuukauden aikana KHL:n paras joukkue, ja murskavoitto SKA:sta vain vahvisti Jokerien lentoa.

– Lähtömme tähän kauteen oli heikko. Kesti hetken aikaa, kun joukkueeseen tuli paljon uusia äijiä. Kun löysimme oman identiteettimme, noudatimme pelisysteemiä ja saimme puolustuksen kuntoon, olemme saaneet vahvuutemme esiin, Grant kertasi.

Grantin maha ei ole Spengler-cupin voitosta vielä täynnä. Tavoiteltavaa jää paljon myös KHL:ään, jossa Jokereilla näyttäisi tällä kaudella vihdoin olevan elämänsä mahdollisuus menestyä.

Miten Jokerien lento saadaan taattua kevääseen saakka?

– Kun pidämme treenit kovatempoisina ja kurinalaisina, siitä se lähtee, Grant mietti.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?