Marko Anttila lentää Linnan juhliin kesken Jokerien vieraskiertueen - KHL - Ilta-Sanomat

Marko Anttila lentää Linnan juhliin kesken Jokerien vieraskiertueen: ”Siinä on kaksi puolta”

Marko Anttila iski kahdessa peräkkäisessä KHL-ottelussa kaksi voittomaalia Jokereille. Nyt hän pääsee keskittymään perjantaisiin Linnan juhliin.

Marko Anttila iski kahdessa peräkkäisessä KHL-ottelussa kaksi voittomaalia Jokereille. Nyt hän pääsee keskittymään perjantaisiin Linnan juhliin.

Julkaistu: 4.12. 20:17

Marko Anttila iski toisessa peräkkäisessä ottelussa Jokerien voittomaalin. Nyt kultakapteeni pääsee keskittymään perjantaisiin Linnan juhliin.

Kaksi kovaa vierasottelua, kaksi voittoa ja vielä henkilökohtaisella tasolla kaksi kolmannen erän voittomaalia. Jokerien kapteeni Marko Anttila saa olla syystä tyytyväinen paitsi joukkueensa niin myös itsensä tekemiseen kahdessa viime KHL-ottelussa.

Maanantaina Jokerit voitti Anttilan viimeistelemän 3–2-osuman turvin Salavat Julajev Ufan, keskiviikkona Anttila teki voittomaaliksi jääneen, niin ikään kolmannen erän 3–2-osuman Barys Nur-Sultanin verkkoon.

Jokerit voitti Kazakstanin pääkaupungissa käydyn ottelun lopulta 4–2, kun Anttila pääsi loppuhetkillä kaunistelemaan lukemia tyhjään maaliin.

– Pelattiin ihan hyvä peli. Alku oli vähän vaikea, mutta parannettiin koko ajan. Tänään se riitti voittoon, Anttila kommentoi keskiviikon kamppailua puhelimitse Nur-Sultanista.

Voitto Barysista ei ole Jokereille mitään jokapäiväistä herkkua. Kazakstanilaisjoukkue oli ennen keskiviikkoa vienyt neljä edellistä kohtaamista. Jokerit oli edellisen kerran onnistunut voittamaan Barysin helmikuussa 2017. Monen jokerifanin muistissa välkkyy etenkin helmikuinen ottelu, jossa Jokerit koki KHL-historiansa suurinumeroisimman tappion. Barys voitti tuolloin 8–2.

– No joo, ei me hirveästi olla sellaisia muisteltu, mutta totta kai tiedostettiin, että kova peli tulee, Anttila vastasi kysyttäessä ikävän 2–8-tappiomuiston karistamisesta.

Anttila itse tuntuu karistaneen alkukaudesta vaivanneen tehottomuutensa. Kolme maalia kahteen otteluun nosti hänen tämän kauden kokonaismaalimääränsä seitsemään.

– Välillä osuukin, se on ihan kiva! Yritetään jatkossakin saada jotain aikaan, Anttila naurahti.

– Alkukaudella oli paljon paikkoja, mutta ei mennyt mistään sisään. Ehkä siihen tulee silloin vähän lisäpuristusta. Totta kai rentouttaa, kun saa onnistumisia, hän jatkoi.

Jokerit matkaa seuraavaksi Siperiaan, jossa se kohtaa perjantaina Sibir Novosibirskin. Tässä ottelussa Anttila ei ole iskemässä voittomaalia, sillä hän viettää perjantai-illan Linnan juhlissa. Kevään MM-kultajoukkueen kapteenin osallistuminen itsenäisyyspäivän vastaanottoon varmistui, kun Jokerit välttyi loukkaantumisilta keskiviikkona.

Anttilan lisäksi muutkin Jokerien MM-kultasankarit, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen, osallistuvat Linnan juhliin. Kolmikko lentää torstaiaamuna Suomeen, kun muu joukkue jatkaa Siperiaan.

– Tässä on pitänyt keskittyä peleihin, mutta nyt voi ehkä jo suunnata katseita sinne päin. Varmasti hieno ja ikimuistoinen ilta tulossa, Anttila ennakoi perjantaista juhlaa odottavin mielin.

Kevään maailmanmestarijoukkueessa pelanneet Mikko Lehtonen (vas.), Marko Anttila ja Veli-Matti Savinainen osallistuvat perjantaina Linnan juhliin.

Kevään maailmanmestarijoukkueessa pelanneet Mikko Lehtonen (vas.), Marko Anttila ja Veli-Matti Savinainen osallistuvat perjantaina Linnan juhliin.

Kapteeni jättää joukkonsa yhden ottelun ajaksi luottavaisin mielin.

– Ei jännitä hypätä yhdeksi peliksi kelkasta pois. Kova luotto on, että sieltäkin (Novosibirskistä) tulee pisteitä. Meillä on hyvä vire ja joukkue pelaa hyvin.

Oliko vaikea päätös osallistua Linnan juhliin kesken vieraskiertueen?

– Siinä on totta kai kaksi puolta, mutta kun Jokerit näytti hienosti vihreää valoa ja ymmärsi tilanteen, niin pystyi itsekin mukavin mielin lähteä. Ei tuollaisia kutsuja kuitenkaan turhan usein tule. On kunnia-asia päästä paikalle, Anttila sanoi.

Perjantainen Sibir Novosibirskin ja Jokerien kohtaaminen alkaa Suomen aikaa jo kello 14.30, joten kapteeni ehtii väijyä sen ennen illan juhlallisuuksia.

Minkälaisia muita suunnitelmia on ennen kuin matka vie Presidentinlinnaan?

– Jonkinnäköistä aloittelua liiton puolelta, kokoonnutaan yhteen ennen kuin mennään Linnaan. Ei varmaankaan mitään sen spektaakkelimaisempaa, kaikki kuitenkin odottavat sitä itse Linnaa.