NHL: Jamie McLennan kertoi kauhunhetkistään Venäjällä - KHL - Ilta-Sanomat

Asemies nousi bussiin ja tähtäsi kuljettajaa päähän – NHL-konkari kertoi kauhunhetkistään Venäjällä

NY Islandersin Miroslav Satan yllätti Floridassa pelanneen Jamie McLennanin maaliskuussa 2006 pelatussa NHL-ottelussa.

NY Islandersin Miroslav Satan yllätti Floridassa pelanneen Jamie McLennanin maaliskuussa 2006 pelatussa NHL-ottelussa.

Julkaistu: 14.11. 5:55

Kokenut NHL-maalivahti Jamie McLennan muisteli lyhyttä visiittiään KHL:ään.

Kokenut maalivahti Jamie McLennan on 17 vuoden ammattilaisuransa aikana nähnyt ja kokenut kaikenlaista. Ei kuitenkaan koskaan mitään sellaista kuin loppukesästä 2007 Moskovassa.

McLennan oli ensimmäistä kertaa Venäjällä ja oli ollut maassa vain pari tuntia, kun hän sai jo todistaa tilannetta, jossa ase osoitti kohti joukkueen bussikuskin kasvoja.

McLennan muisteli lyhyttä ja epämiellyttävää kokemustaan Venäjällä Mike McKennan ylläpitämässä podcastissa.

Yli 250 ottelua NHL:ssä pelannut McLennan jäi kauden 2006–07 jälkeen ilman sopimusta.

– Agenttini soitti ja sanoi, että Metallurg Magnitogorsk oli kiinnostunut minusta. Katsoin heti netistä ja totesin, että Magnitogorsk on maailman viidenneksi saastunein kaupunki, nykyisin 48-vuotias McLennan sanoi podcastissa.

Hurjat harjoitukset

Metallurgin tarjoama palkka kuitenkin houkutti.

– Palkka oli massiivinen. Lisäksi tuli 4 000 dollarin bonus jokaisesta voitosta ja oma bonuksensa nollapeleistä. Kaikki tämä käteisenä plus kahden viikon loma kauden aikana ja viisi ykkösluokan lentomatkaa päälle. Se oli naurettavan hyvä sopimus.

– Minulle kuitenkin kerrottiin, että kausi siellä on verrattavissa siihen, että on vankilassa puoli vuotta. Päätin kuitenkin yrittää, McLennan naurahti.

McLennan liittyi Metallurgin mukaan harjoitusleirillä Saksassa.

– Olin silloin 36-vuotias. Treenasimme kolme kertaa päivässä: yhteensä kuusi tuntia jäällä plus kuivaharjoitukset keskellä heinäkuuta! Jo silloin tuntui, että olen liian vanha tähän enkä selviä tästä. Ja muut kaverit vain polttivat tupakkaa ja juopottelivat kaiket yöt ennen seuraavan päivän treenejä.

Samoin heti ensimmäinen päivä Venäjällä oli McLennanille iso järkytys. Metallurgin pelaajat istuivat Sheremetjevon lentokentällä bussiin, mutta linja-auto ei päässyt lähtemään, koska henkilöautoja oli kaikkialla, ja ne blokkasivat bussin kulkureitin.

”Ase, ase, tuolla on ase”

Yhtäkkiä bussikuski alkoi huutaa viereisen auton kuskille, mutta tämä nousi aseen kanssa bussiin ja osoitti aseella suoraan bussikuskia kasvoihin.

– En ollut koskaan nähnyt mitään sellaista. Huusin, että ”ase, ase, tuolla on ase”, mutta tupakkaa poltelleet ja korttia pelanneet pelikaverit katsoivat minua hölmistyneenä tyyliin ”mikäs nyt on oikein hätänä”.

Jamie McLennan pelasi 11 vuotta kestäneellä NHL-urallaan NY Islandersissa, St. Louisissa, Minnesotassa, Calgaryssa, NY Rangersissa ja Floridassa.

Jamie McLennan pelasi 11 vuotta kestäneellä NHL-urallaan NY Islandersissa, St. Louisissa, Minnesotassa, Calgaryssa, NY Rangersissa ja Floridassa.

– Lopulta bussikuski vain työnsi aseen syrjään ja puhui ja huusi sille toiselle miehelle, joka sitten meni siirtämään autonsa pois bussin tieltä. Se oli ensimmäinen kokemukseni Venäjän maaperältä. Olin ollut tuolloin maassa kaksi tuntia, kun bussikuski joutui katsomaan aseen piippuun.

Lopulta McLennanille ei kertynyt Metallurgin riveissä ottelun ottelua. Hän purki sopimuksensa ennen kauden alkua. Venäjällä oloa kesti vain kuusi viikkoa.

Venäjältä McLennan siirtyi lopulta Aasian liigassa pelaavaan japanilaisseuraan Nippon Paper Cranesiin, jossa hän pelasi aktiiviuransa viimeisen kauden.

Nykyisin McLennan työskentelee kanadalaisen mediajätin TSN:n riveissä analyytikkona.

Lisää aiheesta