KHL

Jokerit otti kuudennen peräkkäisen voittonsa – nyt kaatui Salavat Julajev Ufa

Julkaistu:

khl
Jokerit otti kuudennen peräkkäisen voittonsa kukistamalla Helsingissä Salavat Julajev Ufan 3–2 rangaistuslaukauskisan jälkeen.
Rangaistuslaukauskisan ratkaisi Jokereille puolustaja Mikko Lehtonen.

Aleksandr Kadeikin siirsi vieraat 1–0-johtoon avauserässä. Mikko Lehtonen tasoitti ajassa 33.54 ja reilu minuutti myöhemmin Brian O’Neill sivalsi ylivoimalla Petri Kontiolan vapauttavasta syötöstä 2–1:een Juha Metsolan taakse. Jokerien johto piti kuitenkin vain 40 sekuntia, sillä Pjotr Kokrjakov runnoi tasoituksen lähietäisyydeltä, kun kolme jokeripelaajaa harhautui puolustuksessa oman maalin taakse.

Jokereiden ottelun kolmas jäähy väärästä vaihdosta tuli runsaat kaksi minuuttia ennen kolmannen erän loppua, mutta helsinkiläiset kestivät alivoiman. Jatkoerässä Marko Anttila pääsi yksin läpi, mutta ilman maaleja alkukauden jurnuttanut maailmanmestari ei pystynyt ohittamaan Metsolaa.

Rangaistuslaukauskisaan Ufa vaihtoi maalille Juha Metsolan tilalle Andrei Karejevin, mutta Ahti Oksasen ja Brian O'Neillin maalien jälkeen Metsola palasi maalille. Metsola pysäytti Veli-Matti Savinaisen, Jesse Joensuun, Henri Ikosen, Oksasen, O'Neillin ja Saku Mäenalasen, mutta Lehtonen ohitti hänet ja katkaisi rangaistuslaukauskisan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt