KHL

Jokereille taas ruma tappio – ”Mörkö” ei vaivu synkkyyteen

Julkaistu:

khl
Hallitsevan mestarin TsSKA:n vauhti oli omaa luokkaansa.
Tuska näkyi Helsingin Jokerien pelaajien kasvoilta sen jälkeen, kun joukkue oli hävinnyt jääkiekon KHL:ssä Moskovan TsSKA:lle 1–5 (0–2, 1–1, 0–2). Kotiottelu luisui käsistä jo ensimmäisessä erässä eikä Jokerit saanut kuriin hallitsevaa mestaria.

– Tämä kaatui huonoon alkuun. Tuollaista vastustajaa vastaan on sitten vaikea nousta mukaan peliin. Toinen erä oli hyvä, ja saimme maalin, mutta ei se riitä, Jokerien hyökkääjä Marko Anttila tuumi.

Keväällä "Mörkö" Anttila otti Suomen maajoukkueen reppuselkään ja johdatti maailmanmestaruuteen. Pudotus kultakarkeloista tuloksellisesti tökkivään KHL-arkeen on ollut iso.

– Ei vaivuta synkkyyteen. Vaikeista ajoista on selvitty ennenkin, mutta tämä nykyinen pelaamisen taso ei riitä, Anttila ruoski itseään ja joukkuetta.

Jokerit on voittanut tällä kaudella yhden neljästä kotiottelusta ja vain kolme kaikkiaan yhdeksästä ottelusta. Alkukauden lannistuneisuus tiivistyi keskiviikkoiltana ensimmäisessä erässä, kun Jokerit pääsi pelaamaan kaksi kahden minuutin ylivoimaa peräkkäin pian vierailijan avausmaalin jälkeen.

Narripaitojen ylivoima pyöri nätisti, mutta ratkaisut maalinteossa olivat ponnettomia. Ylivoimien jälkeen maalivahti Antti Niemi otti jäähyn, ja TsSKA:n Konstantin Okulov rokotti armotta ylivoimalla.

Vuoristorataa

Jokereilla on käynnissä kunnianhimoinen suomalaistamisprojekti kaukalossa, mutta päävalmentaja Lauri Marjamäen toinen kausi ei ole lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla. Jokerien nykyinen tahti ei riitä edes pudotuspeleihin pääsemiseen.

– Kolmen tappion jälkeen kova työ ja voitto Jaroslavlissa, mutta homma ei jatkunut tähän peliin. Ei oltu valmiita. Syytä en tiedä. Kausi menee ylös ja alas ja ylös ja alas, Marjamäki kertasi pettyneenä.

Keskiviikkona areenan yleisömääräksi ilmoitettiin 9 024. Jokerien ainoa maali jäi näkemättä monilta, kun Steve Moses iski kavennuksen aivan toisen erän alussa. Iso osa yleisöstä oli vielä erätaukonautintojen parissa. TsSKA kasvatti vielä johtoaan vielä yhdellä maalilla toisessa ja kahdella kolmannessa erässä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt