KHL

Jokerien uusi huippuvahvistus Saku Mäenalanen harmittelee vain yhtä asiaa – ”Kun ei tullut, niin ei tullut”

Julkaistu:

khl
Saku Mäenalanen toivoo, että Jokerit on hänelle uusi ponnaduslauta NHL:ään.
Jokerit esitteli uuden hyökkääjävahvistuksensa Saku Mäenalasen keskiviikkona. Mäenalanen ei pelaa vielä Moskovan TsSKA:ta vastaan mutta toivoo kaikkien muodollisuuksien järjestyvän lauantaiksi, jotta hän pääsee kohtaamaan Pavel Datsjukin johtaman Avtomobilist Jekaterinburgin.

Viime kauden Carolina Hurricanesin NHL-organisaatiossa pelannut Mäenalanen odotti uutta NHL-sopimusta viimeiseen asti, mutta kun sitä ei kuulunut, hän alkoi tutkailla pelipaikkaa muualta.

– Odottelin NHL:stä ensin, mutta kun sopimusta ei tullut, sitä ei tullut. Emme kovin kauan ehtineet neuvotella Jokerien kanssa, Mäenalanen sanoi.

Mäenalasen sopimus Jokerien kanssa on mallia 1+1. Kesken tämän kauden Mäenalanen ei voi lähteä Pohjois-Amerikkaan, aikaisin hetki on sen jälkeen, kun Jokerien kausi on päättynyt keväällä.

– Mietin Jokerien tarjousta hetken aikaa. Mielestäni se oli kuitenkin minulle paras paikka kehittyä ja toivottavasti seuraava askel, joka vie minut takaisin NHL:ään.

– Tiedän, että pystyn pelaamaan jo nyt alemmissa kentissä NHL:ssä, mutta tavoitteeni on päästä kolmeen ylimpään kenttään. Jokereissa saan pelata paljon kiekollisena isolla jääajalla. Uskon, että pystyn sen takia ottamaan sen tarvittavan kehitysaskeleen, Mäenalanen luotti.

Mäenalanen sanoi, ettei saanut muista KHL-seuroista tarjouksia. Eikä SM-liigasta. Ei edes Kärpistä, josta hän maailmalle lähti ja joka jo nappasi toisen torniolaislähtöisen pelaajan Jesse Puljujärven.

25-vuotias Mäenalanen sanoi, että viime kausi oli hänen uransa paras.

– Pääsin pelaamaan ylhäällä (34 ottelua, 4+4=8 tehopistettä ja pudotuspeleissä 9 ottelua, 0+1) ja kokemaan sen fiiliksen!

Jokereissa Mäenalasta odottaa tuttu päävalmentaja Lauri Marjamäki ja monta tuttua pelaajaa. Mäenalanen voitti kaksi Suomen mestaruutta Marjamäen valmentamassa Kärpissä keväällä 2014 ja 2015. Lisäksi Mäenalanen pelasi Marjamäen luotsaamassa Leijonissa yhden MM-turnauksen, keväällä 2018.

Pelaajista Mäenalaselle tutuimmat ovat hyökkääjät Henrik Haapala ja Henri Ikonen sekä puolustaja Mikko Lehtonen, jotka kaikki olivat samassa alle 20-vuotiaiden MM-joukkueessa, joka voitti maailmanmestaruuden tammikuussa 2014.

Mäenalanen oli noiden junnukisojen paras maalintekijä seitsemällä osumalla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt