KHL

Jokereille jälleen kova suomalaisvahvistus – Saku Mäenalanen palaa NHL:stä Suomeen

Julkaistu:

khl
Saku Mäenalanen on Jokerien tuorein vahvistus.
Jääkiekkoseura Jokerit tiedotti keskiviikkona solmineensa 1+1-mallisen sopimuksen hyökkääjä Saku Mäenalasen kanssa.

Jokerit hankki 25-vuotiaan Mäenalasen KHL-oikeudet viime marraskuussa Sibir Novosibirskiltä kaiken varalta, jos Carolina Hurricanesia edustanut pelaaja päättäisi palata Suomeen.

– Aloitimme prosessin jo tuolloin siltä varalta, että Mäenalanen palaisi täksi kaudeksi Eurooppaan. Olimme hänestä erittäin kiinnostuneita ja nyt voimme iloksemme todeta, että siirto on varmistunut, kertoo Jokerien puheenjohtaja ja GM Jari Kurri seuran tiedotteessa.

– Saamme joukkueeseemme nälkäisen pelaajan, jonka parhaat vuodet ovat vielä edessä. Mäenalanen on isokokoinen ja suoraviivainen hyökkääjä, joka tuo ryhmäämme paljon maalintekovoimaa, Kurri jatkaa.

Mäenalanen pelasi viime kaudella 34 NHL-peliä ja teki niissä tehot 4+4. Lisäksi vyölle tuli yhdeksän pudotuspeliottelua.

Mäenalanen voitti Kärpissä kolme SM-kultaa ennen NHL-komennustaan ja on myös alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuodelta 2014.

Mäenalanen liittyy Jokerien harjoitusvahvuuteen torstaina. Jos paperiasiat ovat kunnossa, hän on kokoonpanossa lauantaina Avtomobilistia vastaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt