KHL

Venäjän kiekkolahjakkuudesta piti tulla yhtä menestynyt kuin Ilja Kovaltshuk – päätyikin syytetyksi härskistä huijauksesta

Julkaistu:

KHL
Aikansa kiekkolupausta Igor Musatovia epäillään törkeästä petkutuksesta.
Venäläishyökkääjä Igor Musatoville povattiin viime vuosikymmenen puolella hohdokasta ja menestyksekästä kiekkouraa.

Lahjakasta pelaajaa verrattiin aika ajoin NHL-jäillä kiekkoilevaan Ilja Kovaltshukiin, mutta suuri menestys ja taalaliigan miljoonat jäivät haaveeksi. Musatov päätyi sen sijaan otsikoihin päihdesekoilujensa ja väkivaltaisen käytöksen vuoksi.

Ura päättyi pari vuotta sitten, kun Musatoville ei löytynyt Venäjän liigajäiltä joukkuetta.

Nyt Musatov, 31, on jälleen julkisuudessa vähemmän mairittelevista syistä.

Venäläinen uutistoimisto Tass kertoi sunnuntaina, että Musatov on pidätettynä epäiltynä yli 700 000 euron huijauksesta. Tassin mukaan Musatovista annettiin maanlaajuinen etsintäkuulutus ennen kuin hän päätyi poliisin huomaan.

Mediatietojen mukaan Musatov sopi alkuvuodesta 2018 myyvänsä venäläiselle liikemiehelle kryptovaluutta bitcoinia 800 000 dollarilla eli noin 720 000 eurolla.

Liikemies olisi halunnut suorittaa maksun pankkisiirrolla, mutta jääkiekkoilija halusi välttämättä hoitaa kaupat ”omalla maaperällään” eli toimistossa Moskovan Petshatnikin kaupunginosassa.

Liikemies saapui toimistolle, jossa häntä odotti Musatovin sijaan tämän apulainen. Kaksikko odotteli jääkiekkoilijaa muutaman tunnin. Musatov ei kuitenkaan tullut paikalle, vaan pyysi puhelimitse tekemään kaupat ilman häntä. Liikemies kertoi antaneensa rahat Musatovin apurille, joka pakeni sen jälkeen rakennuksen salaovesta jäljettömiin.

Liikemiehen mukaan Musatov lupasi puhelimessa tulla hoitamaan asiat kuntoon, mutta jätti ilmestymättä. Sen jälkeen entinen jääkiekkoilija lakkasi vastaamasta liikemiehen yhteydenottoihin.


Musatov on kiistänyt asianajajansa välityksellä huijaussyytökset. Asia on nyt poliisin tutkinnassa.

31-vuotias Musatov pelasi urallaan 359 ottelua KHL:n runkosarjassa tehoin 45+38=83. Hyökkääjä pelasi KHL:ssä viimeisen kerran kaudella 2016–2017, kun hän edusti Slovan Bratislavaa. Hän saavutti myös MM-hopeaa Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa vuonna 2007.

Musatov on ollut ennenkin tekemisissä poliisin kanssa. Alkoholin ongelmakäyttö ja siitä levinneet uutiset varjostivat pelaajan uraa useita kertoja.

Vuonna 2015 Musatov pidätettiin sen jälkeen, kun hän kieltäytyi maksamasta baarilaskuaan. Lokakuussa 2017 hänen kerrottiin riehuneen humalassa moskovalaisessa ravintolassa pistoolin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt