KHL

Antti Niemellä karmea KHL-avaus – "Tuli nihkeitä maaleja"

Julkaistu:

KHL
Jokerit hävisi KHL-avauksessaan Avangard Omskille 1–3.
11 vuoden tauon jälkeen Suomeen pelaamaan palanneen maalivahti Antti Niemen ensimmäinen peli Jokereissa olisi voinut olla mukavampikin. Niemen KHL-avaus Jokereissa oli karmea: heti ensimmäinen kohti tullut laukaus meni maaliin.

Avangard Omskin Aleksei Potapovin pienestä kulmasta laukoma kiekko löysi tiensä pelaajamuurin ja Niemen jalkojen välistä verkkoon, kun ottelua oli pelattu vain 3.15.

Toisen kerran Niemi joutui antautumaan päätöserässä, kun Omskin puolustajan Cody Fransonin siniviivalta laukoma kiekko muutti matkalla suuntaa, ja Niemi joutui haromaan tyhjää.

– Oli aika odottava fiilis: Helsinki ja huippukiekko. Sitten tuli vähän nihkeitä maaleja. Muutenkin on vähän nihkeää, kun päästää ensimmäisen kiekon maaliin. Se ottaa aika paljon pelihurmosta pois, Niemi kuvaili.

– Pääsin kuitenkin peliin ihan hyvin mukaan, ja tuli siellä muutama ihan hyväkin torjunta, vaikka hirveästi hommia ei lopulta ollutkaan. Mielelläni seison työttömänä, ei siinä mitään, mutta ei se kauhean helppoa ole. Peli oli ok, mutta lopputulos harmittaa, Niemi hymähti.

Niemi hyppäsi toisesta jääkiekon ääripäästä suoraan toiseen. NHL:ssä pelataan suoraviivaista kapean kaukalon peliä, KHL:ssä kaukalot ovat isompia, ja poikittaissyöttöjä haetaan hyvin hanakasti.

Bob Hartleyn valmentama Omsk pelaa suhteellisen pohjoisamerikkalaista kiekkoa, mutta vastaan on tulossa vielä iso tukku perivenäläisiä joukkueita.

– Kyllä siitä on paljon puhuttu. Siitä tulee ihan uusi juttu, kun pelaaja pääsee kiekon kanssa lähelle mutta ei lauokaan vaan vielä syöttää, Niemi enteili.

36-vuotias Niemi lähti pitkälle NHL-kiertueelle Pelicansista kesällä 2008. Matkaan tarttui Stanley Cup Chicagossa kesällä 2010. Syksyllä 2012 Niemi piipahti Pelicansiin 10 ottelun ajaksi NHL:n työsulun aikana.

Parin viime kauden aikana Niemen torjuntavastuu Pittsburghissa, Floridassa ja Montrealissa väheni jo selvästi.

– Kotiinpaluu alkoi olla ajankohtainen. Olen itse Vantaalta ja ollut Helsingissä koulussa ja nyt saan pelata huippuliigaa täällä. Kun ratkaisun tein, ei ollut hirveästi muita vaihtoehtoja. Verkot eivät olleet vesillä muualle Eurooppaankaan, Niemi sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt