KHL

Kommentti: Herätys, Jokerien fanit!

Julkaistu:

KHL
Jokerien kotiavaus päättyi 1–3-tappioon Avangard Omskille. Yleisömäärä avauksessa jäi valjuksi.
Herätys, Jokerien fanit!

En nyt tarkoita heitä 9089:ää katsojaa, jotka olivat paikan päällä Hartwall-areenassa. Vaan heitä, jotka siellä eivät olleet.

Jokereilla on kasassa mielenkiintoisin joukkue sitten ensimmäisen KHL-kauden 2014–15. Joukkue on täynnä suomalaisia laatupelaajia, joukossa on kolme maailmanmestaria (Marko Anttila, Mikko Lehtonen ja loukkaantuneena oleva Veli-Matti Savinainen) ja muita kokeneita taitonsa osoittaneita pelureita.

Lisäksi käsillä oli kauden avaus kotona ja vastassa viime kauden finalisti Avangard Omsk – ja paikalla vain se 9089 katsojaa. Sanon "vain", koska yleisömäärä oli täysin sama kuin missä tahansa marraskuun runkosarjaottelussa.

Tämän kovempia otteluja Helsinkiin ei tule kuin kourallinen koko kauden aikana. Entä sitten, kun tulee se marraskuu ja vastaan vaikkapa Amur Habarovsk (26.11.)?

On aina helppo löytää tekosyitä, miksi ei mene katsomaan peliä: pelejä tulee ja menee, ulkona on liian kesäinen keli, on siskon kaiman virkkausiltamat jne jne.

Tekosyyt ovat kuitenkin aina tekosyitä. Ei tarvitse katsoa kuin vastaavia kauden avauksia vaikkapa eurooppalaisissa jalkapallosarjoissa, niin katsomot pullistelevat. Myös moni muu KHL-halli oli kauden avauksessa ääriään myöten täynnä.

Kasvojaan selvästi kohottanut Jokerit olisi ansainnut paljon runsaslukuisemman yleisön tuen.

Jokerien kotiavaus jäi yhtä mollivoittoiseksi kuin ottelun yleisömäärä: vain yksi tehty maali ja nolla pistettä. Omsk kävi hakemassa pisteet lukemin 3–1.

Omskin kaksi ensimmäistä maalia olivat inhottavia pomppuja. Ensimmäisen teki Aleksei Potapov pienestä kulmasta, toisen laukoi puolustaja Cody Franson, mutta kiekko muutti matkalla suuntaa, ja pitkältä NHL-kiertueelta palannut Antti Niemi joutui haromaan tyhjää.

Viimeisen osuman teki Pavel Dedunov kaksi sekuntia ennen loppua. Kiekko ei tosiasiassa mennyt koskaan maaliin, mutta tilanne tuomittiin maaliksi, koska Dedunov oli tekemässä maalia tyhjään rysään, kun häntä rikottiin takaapäin.

Jokerien kuparisen rikkoi maailmanmestari Lehtonen vasta kolmisen minuuttia ennen loppua.

Jokerien peli oli vielä yllättävän kliinistä. Maalipaikoille pääsy Omskin rautaista puolustusta vastaan oli todella työlästä – minkä vaivainen ykkönen Jokerien maalisarakkeessa kertoo.

Omsk avasi kautensa jo sunnuntaina, ja kaikesta näki, että se oli selvästi valmiimpi pelaamaan. Jopa Jokerien viime kausien ase ylivoimapeli oli vielä pahasti kesäterässä. Pari laadukasta paikkaa tuli vasta viimeisessä ylivoimassa, kun Jokerit haki kuumeisesti tasoitusta – loppuylivoiman jopa kuudella neljää vastaan.

Jokerien täytyy parantaa paljon torstain otteluun kevään 2018 mestaria Ak Bars Kazania vastaan. Fanien täytyy kuitenkin parantaa vieläkin enemmän. Herätys fanit, kausi on alkanut!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt