Jokerien mediapomo kommentoi ikäviä ennakkoluuloja aiheuttanutta KHL:n päätöstä - KHL - Ilta-Sanomat

Jokerien mediapomo kommentoi ikäviä ennakkoluuloja aiheuttanutta KHL:n päätöstä

KHL haluaa kitkeä otteluista valetoimittajat.

KHL haluaa, että peleihin akkretoituneet toimittajat ovat oikeasti työtehtävissä. Kuva Jokerien ja Pietarin SKA:n välisestä harjoitusottelusta.­

3.9.2019 18:41

Uusi KHL-kausi alkoi somemyrskyllä, kun KHL:n käyttöön ottama uusi toimittajien akkreditointikäytäntö herätti heti ikäviä ennakkoluuloja. Yksittäiseen otteluun akkreditoituvan toimittajan täytyy vastedes lähettää KHL:n viestintäosastolle "todiste" jutustaan.

Koska sananvapaus Suomessa ja Venäjällä on aivan eri luokassa, ilmoille sinkosi heti epäilyksiä ja pelkoja ennakkosensuurista ja siitä, että KHL haluaa kontrolloida median kirjoittelua.

Jokerien viestintäpäällikkö Iiro Keurulainen rauhoitteli ennakkosensuuria pelkääviä.

– Yrittääkö Jokerit kontrolloida sitä, mitä kirjoitetaan meistä tai KHL:stä? Ei todellakaan! Keurulainen painotti.

Keurulaisen mukaan kyse on siitä, että KHL haluaa kontrolloida vain ja ainoastaan sitä, että otteluihin akkreditoituvat toimittajat ovat oikeasti työtehtävissä. Venäjällä on useasti tapana, että lehdistökatsomo pullistelee kaikenkarvaista porukkaa ystävistä ja kylänmiehistä lähtien lehdistöpassi kaulassaan, mutta vain pieni osa tekee todella töitä.

KHL haluaa siis kitkeä otteluista valetoimittajat.

Vastedes toimittajan pitää lähettää seitsemän päivän sisällä todiste jutustaan KHL:n viestintäosastolle. Se voi olla vaikkapa juttulinkki, valokuva printtijutusta tai lyhyt kirjallinen selvitys, mitä toimittaja on ottelussa tehnyt.

Mikäli juttutodistetta ei lähetä, KHL pidättää oikeuden evätä toimittajan akkreditointi seuraaviin otteluihin.

Uusi käytäntö koskee pelkästään yksittäiseen otteluun akkreditoituvaa toimittajaa – ei niitä, joilla on koko kauden kestävä lehdistöakkreditointi.

Keurulaisen mukaan Jokereilla ei ole ollut ongelmia valetoimittajien kanssa, mutta koska seura pelaa KHL:ssä, ylhäältä annettu sääntö koskee luonnollisesti myös heitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?