KHL

Jokereihin värvätty Henrik Haapala ei enää halunnut jäädä mummojen jalkoihin – ”Päätin vaihtaa hallia”

Julkaistu:

KHL
Henrik Haapala uhkuu pelihaluja kahden repaleisen kauden jälkeen
Jokerit on hankkinut riveihinsä useita kiinnostavia suomalaispelaajia, jotka pitkälti muodostavat ryhmän kovan ytimen.

Yksi uusista kasvoista on pelihaluja uhkuva Henrik Haapala. Laitahyökkääjä voitti SM-liigan pistepörssin kaudella 2016–17.

Sen jälkeen Haapala on esiintynyt NHL-seura Florida Panthersin organisaatiossa ja sveitsiläisessä Luganossa.

Haapalan maailmanvalloitussuunnitelmat menivät viime kevääseen asti pieleen terveyshuolien vuoksi. Hän on kärsinyt lonkkaongelmista juniorivuosistaan lähtien.

Hänen aiemmin leikattu lonkkansa puhdistettiin rustoista kesällä 2018. 26-vuotiaan Haapalan tilanne on täysin erilainen kuin vuosi sitten.

– Silloin kävelin keppien kanssa ja aloin saada uimahousuja jalkaan vesikävelyä varten, Haapala huokaa.

Kyseinen harjoittelumuoto on hänelle tuttu, mutta ei mieluisa.

Kun Haapala kuntoutti itseään lonkkaoperaation jäljiltä ennen kautta 2014–15, mummot pyyhkivät hänen ohitseen tamperelaisessa uimahallissa.

– Päätin vaihtaa hallia, ettei tulisi samanlaista kiusallista tilannetta. Ja menin uimahallille sellaiseen aikaan, että sain olla siellä yksin. Toivottavasti vesiharjoittelua ei tule ohjelmaani enää ikinä.

Haapala on pystynyt harjoittelemaan viime keväästä lähtien täysipainoisesti.

– Edelliset kaksi vuotta olivat repaleisia ja sekaisia. Nyt on kiva lähteä nauttimaan kaudesta. Haluni on kova päästä mittaamaan itseni KHL:ssä, kun olen kunnossa, hän painottaa.

– Totta kai minulta odotetaan tuloksia. Se on paras paikka: silloin on mahdollisuus tehdäkin jotain.


Liukas ja taitava Haapala oli tehokas Jokerien harjoitusotteluissa. Hän tunsi pitkästä aikaa pääsevänsä eteenpäin kipuja tuntematta.

– 20–30 ottelun kausien jälkeen olen tarvinnut pelituntumaa. Tilanteet tulivat aluksi vähän silmille. Aloin miettiä, että miten pitäisi pelata eri tavalla. Kun alkaa miettiä liikaa, on aina myöhässä kaikista tilanteista.

– Jos ei tee elämässään sitä, mitä on tottunut tekemään, homma ei tulekaan enää selkäytimestä.

Jokerit ei ole kyennyt KHL:n pudotuspeleissä toista kierrosta pidemmälle. Haapala kiinnittää katseensa vain kauden alkuun.

Hän pitää tulevien viikkojen isoimpana asiana yksinkertaisesti pelien voittamista.

– Siitä ei päästä mihinkään, että venäläiset ovat hyviä. Pystymme haastamaan ihan kaikki tässä sarjassa.

– Joukkuehenki on positiivinen. Lopulta kausi näyttää, miten hitsaudumme yhteen. Aikoinaan Tapparassakin näytti välillä hyvältä ja huonolta. Miten käsittelemme ne pahat paikat? Se tekee lopulta joukkueen.


Jokerit esiintyy kotiyleisölleen ensimmäisen kerran tällä kaudella tiistaina, kun se ottaa mittaa Avangard Omskista.

Joukkueessa on edelleen yhdeksän vierastyöläistä. KHL:ssä sesongista 2014–15 lähtien pelanneessa joukkueessa ulkomaalaisia on ollut 9–13 per kausi.

Narrinippu on heti kovassa testissä. Siperialaissikermä pelasi viime keväänä KHL:n mestaruudesta.

Se joutui tunnustamaan Moskovan TsSKAn paremmakseen suoraan neljässä ottelussa.

Ota kantaa

Kuka on Jokerien kovin kesähankinta?

Teemu Eronen 3% Henrik Haapala 17% Petri Kontiola 27% Mikko Lehtonen 20% Antti Niemi 16% Ahti Oksanen 4% Veli-Matti Savinainen 13%
Ääniä yhteensä 1438

Jokerien uudet kasvot

Teemu Eronen

Kiekollinen puolustaja on taitava pelivälineen käsittelijä, joka pystyy luoviin ratkaisuihin ja saa ylivoimavastuuta. Nostaa peliä nopeasti luistelemalla kiekko lavassaan. Haasteita oman alueen puolustuspelaamisessa ja kamppailemisessa.

Henrik Haapala

SM-liigan pistepörssin voittaja kaudella 2016–17. Taitava, energinen ja juonikas laitahyökkääjä lukee peliä ovelasti ja menee pieniin rakoihin: häntä vastaan pelaaminen on haasteellista. Terveenä säilyessään yksi joukkueen ratkaisuhahmoista.

Petri Kontiola

Keskushyökkääjä on kova hankinta. Kaikki taidot olla hyökkäyspelin tehokas primus motor. Kokenut ”Konna” on kärsinyt loukkaantumiskierteestä. Nyt myös luonnetestissä: jaksaako nousta vielä huippukuntoon?

Mikko Lehtonen

Kevään 2019 MM-kisojen tähdistöpuolustaja. Valmis Jokerien takalinjojen ykköstähdeksi. Raamikas kiekollinen puolustaja nostaa kiekkoa luistelemalla, antaa myös yksinkertaisia syöttöjä. Kehittänyt laukaustaan viime vuosina paljon.

Antti Niemi

Joukkueen selkeä ykkösmaalivahti. Stanley Cupin voittaja kaudelta 2009–10. Uhkuu nälkää pelata ja voittaa uudessa sarjassa 11:n NHL-kauden jälkeen. Tottunut NHL:n suoraviivaisuuteen: miten nopeasti sopeutuu KHL:n tyyliin?

Ahti Oksanen

Kovaa ja tarkasti ranteella laukova laitahyökkääjä ylsi SaiPassa 15 maalin kauteen kahdesti perättäin. Nyt tarjolla on pienempi rooli, puolustusvelvoitteet pystyttävä hoitamaan säntillisesti.

Veli-Matti Savinainen

Laitahyökkääjä loukkaantui harjoitusottelussa elokuun alussa ja on seuran arvion mukaan sivussa syys-lokakuun vaihteeseen asti. Armoton riistäjä ja uhrautuja kamppailee ansiokkaasti joukkueelle, tekee siinä sivussa tehopisteitäkin. Tuo joukkueeseen kokemusta ja johtajuutta. Keväällä tosi arvokas.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt