KHL

Jari Kurri antoi suorasanaisen mielipiteensä Jokerien rahoituskohusta – ”Sille minä en voi mitään”

Julkaistu:

Jääkiekko
Jokerien puheenjohtaja Jari Kurri vakuuttaa yhä seuran rahoituksen tulevan jatkossa 100-prosenttisesti Suomesta.
Jokerien puheenjohtajaksi ja pääomistajaksi keväällä tulleen kiekkolegenda Jari Kurrin uusi pesti alkoi kohulla. Kurri myi 17. heinäkuuta 40 prosenttia hetken aikaa 100-prosenttisesti omistamastaan seurasta Norilsk Nickel Harjavalta Oy:lle.

Harjavaltalaisyritys kuuluu venäläisen suurliikemiehen ja oligarkin Vladimir Potaninin omistamaan venäläiseen Norilsk Nickel -jättikonserniin.

Potanin ei ole Yhdysvaltain asettamalla Venäjän vastaisella pakotelistalla, toisin kuin seuran aiempiin omistajiin kuuluneet venäläis-suomalaiset liikemiehet Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg.


Ilta-Sanomien sisäpiirilähteen mukaan Jokerien omistajamuutosten taustalla oli tavoite kiertää aiempia omistajia rajoittaneita pakotteita. Lähteen mukaan Jokereille on merkittävästi hyötyä siitä, että venäläistaustainen rahoitus tulee Suomessa toimivan yhtiön kautta.

Jokerien johto vakuutti kesäkuussa eri haastatteluissa, että seuran rahoitus on jatkossa sataprosenttisesti suomalainen.

”Asioista tehdään hyvin helposti negatiivisia”

Kurri kommentoi alkukesän kohua Ilta-Sanomille tiistaina Vanajanlinnassa, jossa hän osallistui jääkiekkotähtien golf-tapahtumaan. Hän myönsi, että viestintäpuolen olisi voinut hoitaa selkeämmin.

– Ehkä nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi voinut odottaa, että oltaisiin voitu tulla yhtä aikaa Harjavalta Oy:n kanssa ulos sen asian kanssa. Tuntui, että media sai siitä semmoisen hyvän aiheen millä myllätä vähän ikävälläkin tavalla, Kurri pohti alkutaivaltaan Jokerien puheenjohtajana.

Kurri kokee, että mediassa suomalaista suurseuraa kohdellaan säännöllisesti kaltoin.

– Sitähän se on ollut Jokerien ympärillä. Asioista tehdään hyvin helposti negatiivisia, mutta me olemme tottuneet elämään sen kanssa jo aika monta vuotta, Kurri totesi omistamansa seuran asemasta.
Kurri painottaa yhä, että Jokerien rahoitus tulee jatkossa vain ja ainoastaan Harjavallasta.

– Rahoitus tulee Harjavallan omasta tulorahoituksesta. Harjavallan toimitusjohtaja on tämän itse kertonut, mutta jostain syystä sitä ei haluta ymmärtää tai uskoa. Sille minä en voi mitään, Kurri latasi.

Norilsk Nickel Harjavallan toimitusjohtaja Joni Hautojärvi kertoi kesäkuussa KHL-seuran rahoituksen tulevan puhtaasti Suomesta.

– Jokereihin käytettävä raha tulee puhtaasti Harjavallasta ja on peräisin ihan normaalista liiketoiminnastamme, Hautojärvi sanoi Satakunnan Kansalle.

Kurrin, 59, kesä on mennyt nopeasti uuteen roolin totutellessa. Viisinkertainen Stanley Cup -voittaja pitää tehtävästään, mutta myöntää, että näkökulma Jokereihin on erilainen kuin aiemmin.

– Tietenkin asioita täytyy miettiä ja katsoa vähän eri tavalla tässä asemassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt