KHL

Piikki pakaraan päätti pyristelyt – entinen NHL-pelaaja järkyttyi kokemuksistaan KHL:ssä, valmentaja uhkasi nyt uusilla kärsimyksillä

Julkaistu:

KHL
T.J. Galiardin aika KHL-seura Neftehimikissä päättyi kaoottisella tavalla.
Yhdysvaltalaishyökkääjä T.J. Galiardin kommentit ajastaan KHL:ssä ovat aiheuttaneet kuohuntaa venäläisissä kiekkopiireissä.

Uransa noin puolitoista vuotta sitten päättänyt Galiardi, 31, muisteli aikaansa KHL-seura Neftehimik Nizhnekamskissa Spittin’ Chicklets -podcastissa.

Galiardi pelasi Tatarstanin tasavallan teollisuuskaupungissa Nizhnekamskissa kaudella 2016–2017.

Muistot eivät olleet kultaisimmasta päästä. Galiardi kuvaili Nizhekamskia pahimmaksi persläveksi, jossa hän on koskaan ollut.

Yhdysvaltalaispelaaja kertoi siirtyneensä seuraan, koska sen maksamat palkat olivat ”hullun hyvät”. Vaimo jäi kotiin Kanadaan, Galiardi matkasi itään.

Arki iski nopeasti vasten kasvoja. Galiardin mukaan hän tunsi itsensä zombiksi, koska kaikkialla puhuttiin vain venäjää.

Bonukset olivat kuitenkin tuntuvat. Galiardi muisteli kohtaamisiaan joukkueen omistavan teollisuuspohatan Vladimir Busyginin kanssa.

– Kerran omistaja ilmestyi ennen peliä pukukoppiin ja puhui paljon venäjää. Sen jälkeen kaikki olivat ihan liekeissä. Kysyin joukkuekaveriltani, mistä oli kyse. Omistaja oli ilmoittanut, että jos voitamme, jokainen saa tavallisen 3 000 dollarin bonuksen sijaan 15 000 dollarin bonuksen.

Galiardin KHL-taru loppui kaoottisissa merkeissä. Pelaaja loukkasi yhdessä ottelussa rannettaan, mutta Neftehimikin päävalmentaja Andrei Nazarov halusi tämän menevän jatkossakin jäälle. Galiardin pakaraan iskettiin piikki ja häntä kehotettiin pelaamaan.

 

Kun ulkomaalaispelaaja tulee seuraavan kerran tänne, pidätämme hänet. Ja panemme hänet selliin, jossa ei ole vessaa.

Pelin jälkeen Galiardi voi huonosti.

– Oksensin kaiken ulos. Pelasin vielä yhden ottelun, jonka jälkeen pystyin hädin tuskin kävelemään lonkkakivun vuoksi.

Joukkueen lääkärin mukaan mitään hätää ei ollut, mutta pelästynyt Galiardi soitti agentilleen ja pyysi häntä keskustelemaan seuran johdon kanssa.

– Kaupungin sairaalat olivat joltain 1940-luvulla, se oli ihan katastrofaalista. Seura sanoi, että voisin jäädä paikallisten lääkärien hoiviin tai mennä Moskovaan ja maksaa kulut omasta pussistani.

Galiardi lähti saman tien Moskovaan.

Siellä lukuisat testit osoittivat, että pelaajan lonkassa oli paha tulehdus, joka oli tullut aiemmin pakaraan isketystä neulasta. Sen jälkeen lääkekuurille määrätty hyökkääjä kävi joukkueen harjoituksissa enää näön vuoksi saadakseen viimeisen palkkansa.

Kritiikistä selliin?

Galiardin kertomukset ovat saaneet huomiota myös itänaapurissa.

Venäläiskanava Match TV kysyi niihin liittyen Neftehimikiä yhä valmentavalta Nazarovilta, mitä maan liigaa kritisoiville ulkomaalaispelaajille pitäisi tehdä.

Tulisieluisen venäläisvalmentajan ja takavuosien NHL-tappelijan viesti oli tyly.

– Kun ulkomaalaispelaaja tulee seuraavan kerran tänne, pidätämme hänet. Ensin 15 tunniksi. Ja panemme hänet selliin, jossa ei ole vessaa. Sen jälkeen hän ei hauku enää Venäjää, Nazarov kommentoi.

Galiardilla tuskin on enää haluja palata Nizhnekamskiin. Vajaa vuosi sitten isäksi tullut ex-pelaaja asuu nykyään Kanadan Halifaxissa ja työskentelee perustamassaan ruoka-alan yrityksessä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt