Veikkauksella ja Jokereilla on rahakas diili – rahapelipamppu vaitonaisena venäläisistä rahoituskuvioista: ”Ainoa tietämäni mörkö on Marko Anttila”

Veikkauksen varatoimitusjohtaja ei koe kiusallisena Jokereihin kohdistettua julkista kritiikkiä.

Velipekka Nummikoski on Veikkauksen varatoimitusjohtaja.

18.6.2019 21:14

Rahapeliyhtiö Veikkaus on yksi KHL-seura Jokerien merkittävimmistä yhteistyökumppaneista. Ilta-Sanomien tietojen mukaan helsinkiläisseuran ja Veikkauksen yhteistyön arvo lasketaan sadoissatuhansissa euroissa.

Jokereihin on viime vuosina kohdistunut säännöllisesti kyseenalaista julkisuutta seuran venäläiskytkösten vuoksi. Seuran uusi rahoittaja on venäläistaustainen Norilsk Nickel Harjavalta Oy.

Veikkauksen varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, mitä ajattelette Jokerien uudesta rahoittajasta?

– Meillä yhteistyön perusteet Jokerien kanssa löytyvät vedonlyönnistä – KHL:n alati kasvavalla roolilla rahapelimarkkinoilla. Kun suomalainen seura on mukana sarjassa, meillä on selkeät perusteet tehdä yhteistyötä sen kanssa, Nummikoski sanoo.

Kuinka suuri vuosittainen tukenne Jokereille on?

– Emme varsinaisesti tue ketään, vaan teemme aina vastikkeellista yhteistyötä. Jokerien kohdalla kaupalliset ja liiketaloudelliset perusteet ovat siis meille merkittäviä.

Näettekö Jokerien venäläiset rahoituskontaktit jonkinlaisena mörkönä vai onko niillä ylipäätään mitään väliä?

– Ainoa tietämäni mörkö Jokereissa on hyökkääjä Marko Anttila (lempinimeltään ”Mörkö”).

Koetteko Jokereihin kohdistetun julkisen kritiikin kiusallisena?

– Kiusallista meille olisi se, jos Jokerien peleistä lyötäisiin vetoa ulkomaalaisten vedonlyöntitoimistojen kautta, Nummikoski summaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?