KHL

Jokerien pakki laukoi maalin 55 metristä – alivoimaosuma hölmisti tekijänsäkin

Julkaistu:

KHL
Jokerit ei joutunut edes kunnon testiin Slovan Bratislavan kanssa – loppuluvut selvät 7–1.
Jokerien runkosarjan viimeisten kotiotteluiden piti olla hyvää valmistautumista pudotuspeleihin. Ainakin keskiviikkona hyvä valmistautuminen jäi vajaaksi, niin heikko sparraaja Slovan Bratislava oli.

Jokerit sai ottelussa korkeintaan harjoitusta maalintekoon – mikä sekin on alkavissa pudotuspeleissä erittäin tärkeää. Maalinteossa onnistuivat lopulta Jesse Joensuu (kahdesti), Steve Moses, Tomi Mäki, Brian O’Neill, Marko Anttila ja Oliver Lauridsen, kun Jokerit riepotteli Slovania tylysti.

Ottelun eriskummallisin maali oli tanskalaispuolustaja Lauridsenin 7–0-osuma. Se syntyi 20 senttiä Jokerien omasta maaliviivasta eli karkeasti ottaen noin 55 metrin päästä.

Jokerit pelasi alivoimalla, kun Lauridsen lähetti purkukiekon oman maaliviivan tuntumasta. Kiekko suuntautui Slovanin maalia kohti ja otti pompun jäästä pari metriä ennen maalia. Pomppukiekko kuitenkin yllätti Slovanin noviisimaalivahdin, vasta 18-vuotiaan Michal Vojvodan täydellisesti –- ja näin maali 55 metrin etäisyydeltä oli tosiasia.

Lauridsen oli itsekin täysin hölmistynyt tajutessaan kiekon menneen maaliin.

Ottelusta katosi suurin hohto jo alta kolmen minuutin, kun Joensuu teki ottelun avausmaalin. Peli oltaisiin voitu lopettaa siihen paikkaan, sillä jokainen hallissa tiesi siinä kohtaa, kumpi voittaa ottelun.

Sen jälkeen Jokerit teki maaleja tasaisesti, ja Slovan yritti rimpuilla mukana sen, mitä vajaamiehisenä suinkin pystyi.

Slovan oli niin pahasti siipirikkoinen, ettei se saanut jalkeille kuin 15 kenttäpelaajaa. Pelaavaksi maalivahdiksi oli pakko panna vasta 18-vuotias Vojvoda, kun alkukauden ykkösmaalivahti Marek Ciliak oli myyty ja toinen pelaava maalivahti Jakub Stepanek oli pelikiellossa.

Slovanin maalivahtipula oli niin karmea, että joukkue joutui pukemaan amerikkalaishyökkääjä Casey Baileyn kakkosmaalivahdiksi!

Vojvoda suoriutui mahdottomasta urakastaan Lauridsenin vedon hörppäystä lukuun ottamatta kelvollisesti.


Jokereilla on runkosarjassa jäljellä vielä yksi ottelu. Pelinkuva perjantaina Minskin Dinamoa vastaan lienee kovin samanlainen, sillä myös Dinamo on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin jo aikapäiviä sitten.

Ainoa ero joukkueissa on se, että Dinamo ei ole tehnyt sellaista tyhjennysmyyntiä kuin Slovan. Kyseessä on kuitenkin Dinamon kauden viimeinen peli, joten suurta intoa valkovenäläisillä tuskin enää on.

Ensi maanantaina Jokereilla onkin sitten jo tosi kyseessä, kun ensimmäisen pudotuspelikierroksen ottelut Moskovan Dinamoa vastaan alkavat. Moskovan Dinamo on ollut Jokereille KHL:n pahin vastus, sillä Jokerit on hävinnyt Dinamolle hurjat 11 kertaa peräkkäin.

Jokerien edellinen voitto Moskovan Dinamosta on syksyltä 2015, kun se voitti kotihallissaan 2–1.

Ottelun tilastot

Jokerit–Slovan Bratislava 7–1 (2–0, 2–0, 3–1)

J: Ryan Zapolski 25/26, Jesse Joensuu 2+0, Steve Moses 1+1, Brian O'Neill 1+1, Marko Anttila 1+0, Tomi Mäki 1+0, Oliver Lauridsen 1+0, Peter Regin 0+2, Jesper Jensen 0+2, Tommi Kivistö 0+1, Mika Niemi 0+1, Antti Pihlström 0+1, Alex Grant 0+1, Sakari Manninen 0+1, Kristian Vesalainen 0+1, Eemeli Räsänen 0+1, Henri Ikonen 0+1.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt