KHL

Suomalaisen KHL-pelaajan vihjattiin juopotelleen tähdistöpelissä – pelaaja tyrmää: ”Olin tulossa sairaaksi”

Julkaistu:

KHL
Venäläiskanavan toimittaja vihjaili Juuso Puustisen kärsineen ”huonosta olosta”. Puustinen kertoo nyt itse, mistä känniväitteissä oli kyse. Venäläiskanava pyysi lopulta anteeksi.
Hyökkääjä Juuso Puustinen joutui Venäjällä keskelle erikoista jupakkaa, kun hänen vihjailtiin jääneen pois KHL:n tähdistöpelistä reilu viikko sitten alkoholin takia.

Toimittaja Darja Mironova selosti YouTubessa pyörivälle Lysenkov TV:lle ensin, kuinka jääkiekkoilijat ottavat normaalia rennommin KHL:n tähdistöotteluissa ja oluttakin juodaan.

Seuraavaksi Mironova otti käsittelyyn Puustisen, joka oli matkustanut Kazaniin Neftehimikin tähtenä, mutta ei lopulta ottanut osaa peleihin. Mironovan mukaan tähdistöottelu ei näyttänyt kiinnostavan Puustista, jolle tuli kaiken lisäksi ”huono olo”.

– Puustiselle tuli huono olo, hän lähti pois eikä sanonut sanaakaan kenellekään… Kaikki juovat, kaikilla on huono olo, mutta he tulevat silti jäälle, Mironova selitti Sport Business Online -sivuston mukaan.

Mironovan reportaasi sai Neftehimikin reagoimaan välittömästi lehdistötiedotteella, jossa he kiistivät Puustisen juopottelun ja vaativat toimittajalta anteeksipyyntöä. Seuran mukaan Puustisella on sitkeä virus, jonka vuoksi hän on joutunut jättämään jo neljä peliä väliin.

– Onko rouva Mironovalla todistus narkologilta siitä, että pelaaja Puustinen käytti alkoholijuomia? seura kyseli sarkastiseen sävyyn tiedotteessa, joka on sittemmin poistettu seuran sivuilta.

Mironova itse selitti, että hän ei ollut syyttänyt Puustista juopottelusta, vaan huonosta käytöksestä joukkuetovereita kohtaan.

– Pää voi olla kipeä, voi oksettaa ja olla asiaa vessaan, mutta siitä sanotaan silloin. Tämä mies jätti noin vain joukkueen. Kukaan ei ole Puustista juopottelusta syyttänyt, Mironova muotoili.

Venäjäksi ilmaus ”huono olo” yhdistyy ensisijaisesti krapulaan, mutta se voi tarkoittaa myös sairauteen viittaavaa huonoa oloa.

Puustinen kertoo kuulleensa venäläisväitöksistä mutta ei ole lukenut kyseisiä juttuja. Hän kertoi Ilta-Sanomille poissaolonsa syyksi sairastumisen.

– Jäin pois (tähdistöottelusta), koska alkuseremonioiden aikana siniviivalla seistessäni minua alkoi huimata ja pyörryttää. Ajattelin, että on vähemmän noloa lähteä pois siinä vaiheessa kuin pyörtyä jäälle, Puustinen kertoi puhelimitse Venäjältä.

Hän matkusti myöhemmin joukkueensa mukana Helsinkiin runkosarjaotteluun Jokerit–Neftehimik mutta ei pelannut. Hän kävi Helsingissä lääkärissä ja jäi sairauslomalle.

– Suomessa lääkäri sanoi heikon oloni johtuneen siitä, että olin tulossa sairaaksi. Sairauden takia olen ollut edelleen sivussa. On ollut kuumetta ja flunssaa.

Puustinen kertoi palanneensa harjoittelemaan kevyesti maanantaina. Hän toivoo toipuvansa pelikuntoon loppuviikoksi. Puustinen on ollut tällä kaudella Neftehimikin tehokkain pistemies saldolla 20+16=36.

Mironovan esimies Pavel Lysenkov pyysi tapahtunutta virallisesti anteeksi ja jupakan kerrotaan olevan nyt sovittu.

– Esitän syvän anteeksipyyntöni Neftehimik-seuralle ja pelaaja Juuso Puustiselle, Lysenkov kirjoitti Telegramissa.

Kohun aiheuttanut kohta piti Lysenkovin mukaan leikata pois jo alkujaan, mutta se päätyi julki teknisen erheen vuoksi. Nyt koko lähetys on poistettu netistä.