Video: Jokereille niukka kotitappio – Neftehimikin suomalaistähti seurasi pelin siviileissä, edessä lääkärireissu Helsingissä - KHL - Ilta-Sanomat

Video: Jokereille niukka kotitappio – Neftehimikin suomalaistähti seurasi pelin siviileissä, edessä lääkärireissu Helsingissä

Pavel Porjadin viimeisteli Neftehimikin voittomalain.

Julkaistu: 21.1.2019 20:58

KHL-seura Jokerit aloitti kolmen ottelun kotipelisarjansa tappiolla.

Jokerit hävisi Neftehimik Nizhnekamskille maalein 1–2. Jokerien maalin viimeisteli Niklas Jensen Sakari Mannisen syötöstä kolmannen erän alkupuolella.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Neftehimik yltää voittoon Helsingissä. Samalla pudotuspelien kotiedusta kiinni pitävä Jokerit hävisi myös kolmannen perättäisen kotipelinsä.

– Tavoite on mennä pitkälle keväällä, ja se helpottaa, että hankitaan nyt ne hyvät asemat. Kotipelejä (runkosarjassa) on enää viisi jäljellä – ne pitäisi jokainen kairata, Jokerien hyökkääjä Marko Anttila kertoi.

Avauserä osoitti, että 11 pistettä pudotuspeliviivan alla ollut Neftehimik haki petrausta sarjataulukkosijaansa isäntiään uutterammin. Se myös onnistui viiltävän tehokkaasti paikkojensa hyödyntämisessä, sillä noin 10 minuutissa vieraat johtivat 2–0.

Jälkimmäisen osuman alusti upealla kiekon katkolla ja vapauttavalla syötöllään keskushyökkääjä Mikael Ruohomaa. Tällä kertaa Ruohomaan ketjussa pelasi suomalaisista vain Joonas Nättinen, sillä 20 maalia viimeistellyt Juuso Puustinen puuttui ensimmäisen kerran kyseisestä ykköstriosta.

– Tänään olimme liikkeessä parempia. Kauden osalta en ole omaan peliin tyytyväinen, koska minut hankittiin kärkisentteriksi, Ruohomaa puntaroi.

Jäähyjä ja Puustisen lääkärikäynti

Toisessa erässä Jokerit sai puurtaa alivoimalla peräti 10 jäähyminuuttia, kun Neftehimik ei joutunut vajaalle kertaakaan. Kolmannella jaksolla Jokerit sai viimeinen kuparisensa rikki, sillä Nicklas Jensen kavensi 46 minuutilla 1–2:een. Isäntien vimmattu loppukiri ei kuitenkaan tuottanut useampia osumia.

– Vaikea saada hyökkäyspeliä käyntiin, kun oltiin niin paljon jäähyllä. Niitä pitäisi varsinkin takaa-ajotilanteessa saada karsittua, marraskuun puolivälissä loukkaantunut ja nyt paluun tehnyt Jokerien Anttila todensi.

Kamppailun tauottua myös Juuso Puustinen ja syy poissaoloonsa löytyi. Maaliseppo kertoi pukukoppikäytävällä lyhyesti, että ei ole loukkaantunut, mutta että sairastuminen piti hänet sivussa.

– Menen tiistaina täällä Helsingissä lääkäriin.

Jokerit kohtaa ylihuomenna Ak Bars Kazanin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?