SKA kaatoi Jokerit – katso kooste - KHL - Ilta-Sanomat

SKA kaatoi Jokerit – katso kooste

SKA on nyt kahdeksan pistettä edellä Jokereita.

Niklas Jensen teki Jokerien ainoan maalin SKA:n verkkoon.­

6.1.2019 19:43

Pietarin SKA ylsi KHL-jääkiekkoliigassa kauden kolmannessa kohtaamisessaan Jokereista kolmanteen voittoon, kun se löi helsinkiläisjoukkueen vieraissa 4–1. Jokerit hukkasi mahdollisuutensa jo ennen ottelun puoliväliä.

Kotijoukkueen puolustuspelaamisen sysimusta hetki koitti avauserän lopussa ja toisen alussa, kun venäläisvierailija latoi 1–1-tilanteen jälkeen 3.32 minuutissa lähietäisyydeltä kolme maalia.

– Näitä ei saisi tällä tasolla tulla. Ja SKA tykkää pelata johdossa, pääsevät rummuttamaan, Jokerien kapteeni Sami Lepistö harmitteli joukkueensa virheitä.

SKA osui alivoimallakin

Kuudessa edellisessä ottelussaan pistetiliään lihottaneella Jokereilla näytti olevan eväät parempaan tulokseen.

Moni 9 566 katsojasta ennakoi isäntien menestyvän, kun Niklas Jensen laukoi avauserän puolivälin kynnyksellä ylivoimalla kiekon SKA:n maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin Geoff Plattin tekemän maalivahdin häirinnän takia, eikä Jokerien haastokaan muuttanut tuomiota.

Ottelun seuraavalla minuutilla kaukalossa syntyi joukkokahakka, josta jäähyaitioon passitettiin kaksi Jokerien ja kolme SKA:n pelaajaa. Alivoimansa aikana SKA iski avausosuman, jonka Jokerien tanskalaishyökkääjä Jensen tasoitti vain 17 sekuntia myöhemmin häikäisevällä soolonousullaan.

– Se oli tosi tärkeä kuittaus heti takaisin. Mutta emme pystyneet pitämään intensiteettiä päällä, Lepistö puntaroi.

Tulokset heittelevät

SKA:n hyökkääjälle Jarno Koskirannalle kuluva kausi pietarilaisseurassa on neljäs. Novosibirskin Sibiristä joukkueensa kolmantena parhaana pistemiehenä (13+32) suurseuraan siirtynyt Koskiranta kokosi ensimmäisellä SKA-kaudellaan tehopinnat 15+13.

Kuluvalta kaudelta nelosketjun keskushyökkääjä Koskirannalla on plakkarissaan viisi maalia ja kolme syöttöä.

– Pitää olla monipuolinen pelaaja, että voi pelata monia paikkoja. Nytkin meillä oli yksi kokonainen ketju huilivuorossa, Koskiranta taustoitti.

Pietarilainen jättiseura SKA on tahkonnut Jokerien kanssa Helsingissä kaikkiaan kymmenen KHL-kohtaamista, ja voitot ovat tasan 5–5. Pietarissa Jokerit on voittanut vain yhden yhdeksästä mittelöstä.

  • Katso kooste ottelusta alla olevalta videolta

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?