KHL

KL: Jokerit teki jälleen karmivat tappiot – neljän vuoden KHL-seikkailulla hurja hintalappu

Julkaistu:

KHL
Jokerien tappiot olivat suuremmat kuin liikevaihto.
Venäjän jääkiekon pääsarjaseura Jokerit on tappioputkessa kaukalossa. Samoin jatkuu tappioputki myös kabinetissa.

Seuraa pyörittävä taustayhtiö Jokerit Hockey Club teki Kauppalehden mukaan viime tilikaudella 12,5 miljoonan euron eli yli 957 miljoonan ruplan tappiot. Yhtiön liikevaihto oli 12,2 miljoonaa eli noin 934 miljoonaa ruplaa.

Kauppalehden mukaan tappiot katetaan aiempien vuosien tapaan pääomalainalla. Tilinpäätöksessä ei kerrota, keneltä rahat ovat tulleet.

Seuran pääomistaja on liikemies ja televisiopersoona Harry Harkimo. Seuran muut omistajat, venäläisliikemiehet Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg ovat normaalisti olleet yhtiön pääomalainottajia.

Harkimo yrittää parhaillaan myydä omaa osuuttaan seurasta.

Venäläispohattojen avokätinen rahoitus on pääsyy sille, miksi helsinkiläisseura pelaa KHL:ssä ja miksi se voi tehdä niin valtavia tappioita vuodesta toiseen.

Tilikauden tappiot neljän kauden aikana ovat olleet 13,4, 15,4, 14,9 ja nyt 12,5 miljoonaa. Jokerit on toisin sanoen tahkonnut omistajilleen tappiota yli 56 miljoonaa euroa.

Kauppalehden mukaan yhtiön oma pääoma on peräti 50,1 miljoonaa euroa pakkasella, ja sitä on tuettu yli 40 miljoonan euron edestä pääomalainoilla.

Yhtiöllä on suhteellisen hyviäkin uutisia, sillä liikevaihto kasvoi roimasti edellisvuoden sukelluksesta. Tuolloin liikevaihto oli vain 7,7 miljoonaa euroa. Tilikauden tappiokin oli selvästi pienempi kuin vuotta aiemmin.

Jokerit on tällä hetkellä KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantensa Moskovan TsSKA:n ja Pietarin SKA:n jälkeen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt