KHL

Ufan suomalaiset olivat Jokerien turma

Julkaistu:

khl
Juha Metsolan torjunnat, Teemu Hartikainsen kaksi maalia ja Joonas Kemppaisen syöttö lähettivät Jokerit maajoukkuetauolle tappio niskassaan.
Salavat Julajev Ufa saa kiittää suomalaistrioaan Juha MetsolaTeemu HartikainenJoonas Kemppainen suuresti makeasta vierasvoitosta. Ufan sinivalkoinen trio oli avainasemassa joukkueen 3–2-vierasvoitossa Jokereista. Katso kooste ottelusta alta:

Metsola torjui ottelussa kuin unelma, Hartikainen iski kaksi maalia ja Kemppainen syötti Maksim Majorovin maalintekoon.

Hartikainen teki ottelun avausosuman ja lopullisen voittomaalin. Avauserässä Ufan ykkösnyrkillä oli pitkä pyöritys Jokerien päässä, ja pyörityksen lopuksi tanskalaispuolustaja Philip Larsen laukoi siniviivalta.

Hartikainen pysäytti näppärästi laukauksen matkalla ja pääsi vempauttamaan aloituspisteiden välistä kiekon varmasti Ryan Zapolskin vartioiman maalin hanskakäden yläkulmaan.

Voittomaalissa Hartikainen ryöväsi kiekon Jokerien hyökkääjältä Sakari Manniselta, ja nousu maalille päättyi napakkaan rystylaukaukseen.

Manninen oli Jokerien epäonnen soturi, sillä hän menetti kiekon myös Kemppaiselle tuhoisin seurauksin.

Kemppainen pääsi Mannisen harhasyötön jälkeen alivoimalla kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen, ja Kemppaisen hieno lättysyöttö löysi hienosti Majorovin, jonka laukaus oli vastustamaton.

Jokerien maaleista vastasivat hienon vireen alkukauden tehottomuuden jälkeen löytänyt Steve Moses ja Kristian Vesalainen hienolla laukauksella. Katso alta video Vesalaisen maalista:

Jokerit oli kaksi viimeistä erää selvästi parempi, mutta se hakkasi kerta toisensa jälkeen päätään upeasti torjuneeseen Metsolaan.

Jokereilla on ennen joulua jäljellä vielä kolme ottelua. Maajoukkuetauon jälkeen Jokerit jatkaa pelejään Moskovassa Spartakia vastaan tiistaina 18. joulukuuta. Sen jälkeen on kotikaukalossa vuorossa todellinen huippupeli, kun Jokerit kohtaa koko KHL:ää johtavan Moskovan TsSKA:n 20. joulukuuta.

Viimeinen peli ennen lyhyttä joulupaussia on Helsingissä 22. joulukuuta käytävä kamppailu Riian Dinamoa vastaan.

Katso alta Salavat Julajevin Teemu Hartikaisen haastattelu:

[video]
[/video]

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt