KHL

KHL

Ville Pokka päätyi Venäjällä yli 2500 kilometrin päähän siitä mihin piti, kun halli oli sortua: ”Hyvä, että löysivät ongelmat”

Julkaistu:

KHL
Puolustaja Ville Pokka päätyi Venäjällä Omskin sijasta Moskovaan.
Ville Pokka siirtyi täksi kaudeksi KHL-seura Avangard Omskiin. Se ei kuitenkaan tarkoittanut sitä, että Omskista tulisi Pokan kotikaupunki.

Sen sijaan koko joukkue, Pokka mukaan lukien, siirtyi pelaamaan kotiottelunsa Omskista yli 2 500 kilometrin päähän Moskovan alueelle.

Evakkoon Avangard ja Pokka joutuivat siksi, ettei Avangardin kotihallia enää luokiteltu turvalliseksi.

Vuonna 2007 valmistunut jääkiekkoareena oli ylpeydenaihe Omskissa. Nyt se on venäläismedian mukaan vaarassa sortua.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hyvä, että löysivät ne ongelmat. Ettei mitään vakavaa päässyt sattumaan, Karjala-turnaukseen Suomi-paitaan valittu Pokka sanoi eilen Helsingissä.

Nyt Avangard pitää kotipesäänsä Moskovan alueella Balashiha Arenassa. Paluu Omskiin ei ole ainakaan tämän kauden aikana realistista.

– Fanien puolesta tuntuu pahalta, mutta onneksi Moskovan alueellakin on kannattajiamme. Halli vetää katsojia noin 6 000, ja katsojakeskiarvomme on pyörinyt 3 500 nurkilla. Kyllä ne ihan kotipeleiltä tuntuvat, Pokka raportoi.

Pokalle, 24, asettuminen Moskovaan ei ole ollut ongelma.

– Moskovassa on paljon tekemistä, ei tarvitse miettiä vain lätkää. Sieltä pääsee myös kätevästi Suomeen.

Pokka asuu yksin Moskovassa, mutta tyttöystävä vierailee hänen luonaan ahkerasti.

– Minä viihdyn, mutta perheellisten pelaajien puolesta tuntuu tietysti pahalta. Useiden pelaajien perheenjäsenet ovat Omskissa, Pokka sanoi.

Ennen Venäjän-seikkailuaan hän kiekkoili peräti neljän kauden ajan Pohjois-Amerikan farmisarja AHL:ssä.

Pokka pelasi pääosin NHL-seura Chicago Blackhawksin farmijoukkueessa Rockford IceHogsissa. Pohjois-Amerikan reissun lopulla hän edusti myös Belleville Senatorsia, joka on Ottawa Senatorsin farmijoukkue. NHL-otteluita Pokalle ei lopulta merkitty ainuttakaan.

– En ole hylännyt NHL-unelmaa. Luistelua täytyy kehittää ja löytää enemmän tasaisuutta otteisiin.

– Viime kauden aikana alkoi kuitenkin tuntua, että voisi kokeilla jotain muutakin kuin AHL:ää. Totta kai taloudellisetkin seikat puolsivat siirtoa Venäjälle, Pokka sanoi.

Leijonissa Pokka oli entisen päävalmentajan Lauri Marjamäen luottomiehiä. Nuorten maailmanmestari Pokka on pelannut kaksi aikuisten MM-turnausta ja World Cupissa syksyllä 2016.

Karjala-turnauksessa hän kiekkoilee nyt ensi kertaa. Nykyisen Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen joukkueissa Pokka ei ole aiemmin ollut.

Pokan halu murtautua kevään MM-joukkueeseen vaikuttaa kovalta.

– Olen valmis mihin tahansa rooliin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt