Suomalainen pelaaja-agentti vie Jokerit oikeuteen – haaste liittyy tähtimolariin - KHL - Ilta-Sanomat

Suomalainen pelaaja-agentti vie Jokerit oikeuteen – haaste liittyy tähtimolariin

Pelaaja-agentin mukaan Jokerit ei ole maksanut hänelle sovittua palkkiota. Jokerien mukaan kyse oli pelaajan ja agentin välisestä asiasta. –Mielestämme emme ole asiassa edes juurikaan osapuolena, Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen kommentoi. Kuvituskuva.

Julkaistu: 10.10.2018 8:16, Päivitetty 10.10.2018 15:38

Jarmo Korkin mukaan KHL-seura ei ole maksanut hänelle sovittua palkkiota.

Pelaaja-agentti Jarmo Korkin ja helsinkiläisen KHL-seuran Jokerien kiista maksuista on johtanut siihen, että Kork hakee saatavia oikeusteitse.

Korkin yhtiö Professional Sport Service Fi Oy jätti asiasta haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen syyskuun lopussa.

Kiistan keskiössä on jääkiekkokausi 2017–18. Korkin mukaan Jokerit ei ole maksanut hänelle tuolta kaudelta palkkiota, kun hän toimi seuran yhdysvaltalaismaalivahdin Ryan Zapolskin pelaaja-agenttina.

Haastehakemuksen mukaan Jokerit on vedonnut siihen, ettei seuralla ollut mielestään sopimusta Korkin kanssa, vaan kyse oli pelaajan ja agentin välisestä asiasta.

Lisäksi Kork hakee arvonlisäveromaksuja aikaisemmalta ajalta. Korkin mukaan Jokerit halusi maksaa hänen agenttipalkkionsa Suomen ulkopuolelle Venäjään kohdistettujen talouspakotteiden vuoksi.

Agentin mukaan hänelle ei jätetty asiassa muuta vaihtoehtoa, joten hän laskutti seuraa virolaisen yhteistyökumppaninsa kautta. Seura hoiti maksut, mutta Suomelle kuuluva arvonlisävero jäi maksamatta. Sittemmin verokarhu on perinyt summaa Korkin yhtiöltä.

Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen kiistää, että Jokerit olisi kiertänyt pakotteita.

– Kork on laskuttanut meitä Viron yhtiönsä kautta. Me emme ole päättäneet maksaa hänelle Viroon veroja tai pakotteita kiertääksemme, Kohonen kommentoi Ilta-Sanomille.

Haastehakemuksessa on salattu, minkä suuruista summaa Kork vaatii. Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyse on viisinumeroisesta summasta.

Korkin asianajaja Pirkka Lappalainen ei halunnut kommentoida asiaa tässä vaiheessa enempää. Myös Jokerien leirissä oltiin vaitonaisia.

– Tämä on meillä ihan kesken. Tapaamme keskiviikkona asiantuntijoitamme. Parempi, ettemme sano asiasta vielä mitään, Kohonen sanoi.

Voitteko avata, miksi Jokerit ei suostu maksamaan Korkin vaatimaa palkkiota?

– Meidän ei kuulukaan maksaa. Jarmo Kork avustajineen on päättänyt jättää haastehakemuksen, joten on parempi, että he kommentoivat sitä. Mielestämme emme ole asiassa edes juurikaan osapuolena.

Edit 10.10. kello 15.33: Lisätty Jokerien toimitusjohtajan Jukka Kohosen tarkennus liittyen seuralta vaadittaviin arvonlisäveromaksuihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?