KHL

Lauri Marjamäki ihmetteli vastustajan epätoivoista yritystä: ”Olimme onnekkaita”

Julkaistu:

KHL
Epätoivoinen paitsiohaasto merkitsi Jokereille käytännössä kahta maalia.
Jokerit jatkaa mainiota syksyään ja voitti kotonaan HK Sotshin 4–2. Ottelun ratkaisu nähtiin toisen erän alussa, kun Jokerit teki 55 sekunnin sisään kaksi maalia – onnekkaasti ja Sotshin suosiollisella avustuksella.

Nicklas Jensenin tekemää 2–1-maalia edelsi kiistanalainen tilanne, josta tarkkaavainen tuomari olisi voinut viheltää Jokereille jäähyn väärästä vaihdosta. Tällöin maali olisi mitätöity ja Jokerit joutunut alivoimalle.

Sotshi protestoi Jokerien maalia pontevasti vääränä vaihtona, mutta kun elävä tilanne meni tuomaristolta ohi, väärää vaihtoa ei voi KHL:n sääntöjen mukaan tarkastaa enää videolta jälkikäteen.

Niinpä Sotshin päävalmentaja, entinen NHL-puolustaja Sergei Zubov turvautui ainoaan käytettävissä olevaan keinoon – hän yritti saada maalin mitätöityä haastamalla sen paitsiona.

Pekka Jormakan pysäyttäessä kiekon tilanne ei kuitenkaan ollut lähelläkään paitsiota, minkä erotuomaristo myös videolta todensi helposti. Näin maali hyväksyttiin, ja Sotshille tuomittiin uusien sääntölinjausten mukaisesti kahden minuutin joukkuerangaistus epäonnistuneen paitsiohaaston takia.

Jokerit kiitti saamastaan ylivoimamahdollisuudesta, ja Jesse Joensuu löi pelin 3-1:een Brian O’Neillin vapauttavasta poikittaissyötöstä.

Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki ihmetteli osittain Zubovin touhua.

– Vastustaja haastoi maalin paitsiona. Olimme siinä tilanteessa onnekkaita, Marjamäki sanoi lievästi hymyillen.

– Ottelun alku ei ollut meiltä sellainen kuin haimme. Ehkä pelaamattomuus ja vapaapäivät näkyivät. Nyt pitää funtsia, mistä se johtuu. Ratkaisimme ottelun toisessa erässä. Kolmannessa erässä ei ollut tarkoitus siirtyä puolustamaan, mutta niin kävi. Hoidimme kuitenkin lopun tyylikkäästi, Marjamäki kiitteli.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt