KHL

Jesse Joensuun unelmailta – KHL-uran ensimmäinen hattutemppu

Julkaistu:

KHL
Jokerit jatkoi Jesse Joensuun maaleilla mainiota syksyään, nyt kaatui Sotshi 4–2.
Jokerien hyökkääjä Jesse Joensuu koki ottelussa HK Sotshia vastaan jotakin sellaista, jota ei ollut tapahtunut koskaan aikaisemmin KHL-uralla. Neljättä vuotta KHL:ssä pelaava Joensuu onnistui ensimmäistä kertaa tekemään kolme maalia samaan otteluun eli hattutempun.

Ylipäätään hattutempun tekeminen on paremmin voimahyökkääjänä tunnetulle Joensuulle harvinaista. Edellisestä on reilut kahdeksan vuotta – Joensuu onnistui pelatessaan farmiliiga AHL:ssä Bridgeportin riveissä tekemään kolme maalia 9.4.2010 Lowell Lock Monstersia vastaan.

Joensuu oli kolmesti aikaisemmin onnistunut KHL-oteluissa kahden maalin teossa (31.10.2015 Riian Dinamo, 21.2.2016 Torpedo Nizhni Novgorod, 2.10.2016 Lokomotiv Jaroslavl), mutta se kolmas oli aina jäänyt puuttumaan.

Sotshia vastaan rävähti – Joensuu tarvitsi hattutempun tekemiseen vain 17 minuttia ja 47 sekuntia.

Osumista kaksi oli hienoja ohjauksia. Ensin Joensuu ohjasi Alex Grantin laukauksen avauserässä sisään ja myös täydensi hattutempun ohjauksella. Maali oli onnekas, sillä Joensuu ohjasi kiekon tolppaan, josta kiekko palautui Sotshin maalivahdin Petr Kotshetkovin suojuksiin, mutta Kotshetkov kauhoi kiekon epäonnekseen omaan maaliin.


Ohjausten välissä Joensuu teki nätin ”perinteisen” maalin, kun hän pääsi laukomaan vapaasti takatolpalta Brian O’Neillin nappisyötöstä nätin ylivoimamaalin.

Joensuu oli osallisena myös illan erikoisimmassa episodissa, jonka seurauksena Sotshi kärsi käytännössä minuutin sisään kaksi maalia.

Tilanne alkoi, kun Sotshi oli purkamassa kiekkoa omalta alueeltaan ja Jokereilla oli samaan aikaan vaihto menossa. Kaukalosta pois tullut Joensuu oli vielä luistimet jäässä kentän keskialueen puolella, kun Pekka Jormakka hyppäsi jäälle vaihtoaition toisesta luukusta siniviivan toiselle puolen.

Jormakka katkaisi Sotshin purkuyrityksen juuri siniviivalla ja käänsi pelin nopeasti. Tilanteesta seurasi Jokerien 2–1-johtomaali, jonka Nicklas Jensen ohjasi maalin edestä.

Sotshi protestoi osumaa pontevasti, ja siitä alkoi erikoinen episodi. Maalissa oli kaikki väärän vaihdon ainekset. Tilanne meni kuitenkin ottelun tuomaristolta ohi, joten tuomarit menivät katsomaan videolta selvennystä tilanteeseen.

Tilanne oli hetken aikaa se, että tulos on joko Jokereille maali tai sitten maali hylätään ja Jokerit saa jäähyn väärästä vaihdosta.

Väärää vaihtoa ei kuitenkaan saa KHL:n sääntöjen mukaan katsoa videolta, joten Sotshin valmennusjohto haastoi tilanteen paitsiona – joka se ei missään nimessä ollut.

Maali hyväksyttiin, joten Sotshi sai KHL:n tälle kaudella voimaan tulleiden sääntöjen mukaan kahden minuutin joukkuerangaistuksen epäonnistuneesta paitsiohaastosta. Seuranneen ylivoiman aikana vaihtohäslingissä mukana ollut Joensuu teki ylivoimalla Jokerien johdoksi 3–1.

Ottelussa nähttin myös toisenlaista dramatiikkaa heti Joensuun 4–1-maalin jälkeen. Harmittoman näköisessä tilanteessa Jokerien ruotsalaispakki Viktor Lööv huitoi itsensä suihkuun. Sotshi ei kuitenkaan viiden minuutin ylivoimansa aikana saanut mitään merkittävää aikaan.

Voittonsa ansiosta Jokerit jatkaa KHL:n läntisen konferenssin kärjessä. Jokereilla on nyt 12 ottelun jälkeen 9 voittoa. Jokerit on hävinnyt varsinaisella peliajalla tällä kaudella vain kerran, 21. syyskuuta Avtomobilist Jekaterinburgille 0–3. Pietarin SKA:lle ja Riian Dinamolle tappiot tulivat jatkoajalla.

Jokerit pääsee yrittämään revanssia SKA:sta seuraavassa ottelussaan. Läntisen konferenssin huippukamppailu pelataan Helsingissä lauantaina.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt