KHL

KHL

Harkimon kirjapaljastus – ei ole nähnyt Jokerien venäläisomistajia aikoihin: ”Ei ole käynyt hallituksen kokouksessa 3 vuoteen”

Julkaistu:

khl
Hjallis Harkimo paljastaa tuoreessa kirjassaan, etteivät venäläisomistajat ole osallistuneet Jokerien päivittäiseen toimintaan.
Kansanedustaja Hjallis Harkimon kirja Suoraan sanottuna (WSOY) ilmestyi maanantaina. Harkimo kirjoittaa kirjassaan suomalaisesta politiikasta ja henkilökohtaisesta elämästään, mutta käsittelee sen lisäksi lyhyesti myös KHL-seura Jokerien omistajakuvioita.

Harkimo kohautti kesällä 2013 kertomalla tiedotustilaisuudessa, että Jokerit siirtyy itäeurooppalaiseen KHL:ään. Myöhemmin 49 prosenttia seurasta siirtyi venäläismiljardöörien Gennadi Timtshenkon ja Rotenbergin perheen haltuun Arena Events Oy:n kautta. Samaan osoitteeseen siirtyi myös Helsingin areenan omistajuus.

Sen jälkeen kulisseissa on kohistu paljon. Jokerit on tehnyt mittavat tappiot jokaisella KHL-kaudellaan. Venäläisomistajat ovat kuitanneet tappiot pääomalainoilla.

Venäläisomistajien motiiveja kuitata Jokerien tappioita on ihmetelty laajalti. Aika ajoin on jopa huhuttu, että Harkimon ja venäläisomistajien välit olisivat tulehtuneet Jokerien talouskurimuksen seurauksena. Tämän Harkimo kiistää tuoreessa kirjassaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tietysti heitä on kiinnostanut, miten rahaa käytetään, mutta riitoja ei ole ollut eikä mitään dramatiikkaa, Harkimo kirjoittaa.

Sen sijaan hän paljastaa, etteivät venäläisomistajat ole osallistuneet Jokerien päivittäiseen toimintaan nimeksikään.

– Päivittäinen pyörittäminen on jäänyt meidän harteillemme, ja olen tavannut venäläisiä omistajia pari kertaa vuodessa parin tunnin ajan.

– ...Nyt en ole itse asiassa puoleentoista vuoteen venäläisiä nähnyt.

– Roman Rotenbergilla on hallitusjäsenyys, mutta hän ei ole käynyt hallituksen kokouksessa kolmeen vuoteen.

Roman Rotenberg on myös Pietarin SKA:n osaomistaja ja varapuheenjohtaja.

Jokerien omistaja vaihtuu

Vielä toistaiseksi 51 prosenttia Jokereista omistava Harkimo on kertonut luopuvansa seuran omistajuudesta. Kirjassaan hän sanoo, ettei halua jättää Jokerien pyörittämistä poikiensa harteille.

– Mun 51 prosentin omistukselleni löytyy suomalainen ostaja, se on selvä. Nyt etsitään siihen sopivaa tapaa.


Kirjan julkistamistilaisuudessa Harkimo oli täsmällisempi. Hän sanoi, että Jokerit vaihtaa omistajaa kuukauden tai kahden sisällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt