KHL

KHL

Jokereilla vastassa hurja huutomyrsky Minskissä – uusi vahvistus Geoff Platt tietää, mitä on luvassa

Julkaistu:

khl
Jokerit yrittää jatkaa tappiotonta sarjaa maanantai-iltana Minskin Dinamoa vastaan.
Kun Jokerit harjoitteli maanantaina puoliltapäivin Minskin jättiareenassa, halli kumisi vielä tyhjyyttään. Toisin on illalla, kun kiekko putoaa jäähän. Silloin reilusti päälle 10 000 fanaattista kannattajaa piiskaa kotijoukkue Minskin Dinamoa armottomasti eteenpäin.

Ainakin Jokerien hyökkääjä Geoff Platt tietää, mitä on luvassa. Hän pelasi viisi mainiota vuotta (2009–14) Minskissä.

Minsk Arena on yleisökapasiteetiltaan Euroopan kolmanneksi suurin jäähalli, vain Sveitsin Bernissä ja Saksan Kölnissä ovat suuremmat. Ja meteli, sitä taatusti riittää. Jopa korvia vihlovaksi asti.

– Tämä on Dinamolle kauden ensimmäinen kotiottelu, joten yleisöä saattaa tulla jopa lähes 15 000. Dinamo ei ole aloittanut kauttaan optimaalisesti (kolme peräkkäistä tappiota), joten yleisö varmasti kannustaa rajusti, Platt veikkasi Jokerien päiväharjoitusten jälkeen.

Jokerit on aloittanut kautensa kolmella kotivoitolla ja etenee läntisen konferenssin kärjessä maksimipistein.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tietenkin se on antanut itseluottamusta.

Platt sanoo, että vierailu Minskiin ei enää ole niin erityinen, mutta pientä ekstraa on kuitenkin ilmassa.

– Nyt pelataan kuitenkin tavallista runkosarjapeliä. Olen kuitenkin joka vuosi saanut Dinamon faneilta aplodit, katsotaan, mitä illalla tapahtuu.

Platt on aiemmalla KHL-urallaan pelannut vain Jokereita vastaan. Muistissa on erityisesti viime kevään hurja puolivälieräsarja ja sen viides ottelu, josta tuli KHL:n kaikkien aikojen pisin jääkiekko-ottelu. Mika Niemi iski Moskovan TsSKA:n nurin vasta ajassa 142.09.

– Se oli varmaan aika tylsän näköistä, kun molemmat joukkueet yrittivät jatkoajalla vain pelata ilman riskejä. Saimme jatkoajalla kiekon jo kertaalleen maaliinkin, mutta maalia ei hyväksytty. Kyllä sillon kävi mielessä, että herrajumala, lopettakaa nyt jo tämä peli, TsSKA:ssa pelannut Platt nauraa.

– Oli hetkiä, kun luulimme, että siitä tulee helppo ottelusarja. Se kuitenkin kääntyi hyvin vaikeaksi, Platt muistelee TsSKA:n eduksi otteluin 4-2 päättynyttä puolivälieräsarjaa.

Platt on myös kahdesti urallaan TsSKA:ssa päässyt KHL:n loppuottelusarjaan mutta on kummallakin kerralla joutunut seuraamaan vastustajan mestaruusilakointia.

– Ensimmäisellä kerralla hävisimme mestaruuden 7. pelissä kotikentällä (Metallurg Magnitogorskia vastaan 2016). Se oli tosi raastava tilanne. Viime keväänä välieräsarja SKA:ta vastaan vei liian paljon energiaa. Se oli henkisesti ja fyysisesti erittäin kuluttava, eikä vomia riittänyt enää Ak Bars Kazania vastaan. Tiessä loppuottelusarjaan on iso ero itäisen ja läntisen konferenssin välillä, Platt näkee.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt