KHL

KHL

Veteraanipelaajalla nousevat vieläkin tunteet pintaan karmeasta lentoturmasta – tunsi yli puolet kuolleesta KHL-joukkueesta

Julkaistu:

KHL
Nykyään Admiral Vladivostokissa pelaava Sergei Konkov on edustanut Lokomotiv Jaroslavlia sekä ennen että jälkeen lentoturman.
Perjantaina pelattu KHL-ottelu Jokerit–Admiral Vladivostok oli erityinen. KHL:ssä pelattiin ensimmäistä kertaa Lokomotiv Jaroslavlin KHL-joukkuetta kohdanneen lentoturman jälkeen 7. syyskuuta.

Ottelu aloitettiin minuutin hiljaisella hetkellä. Sen aikana sysimustan hallin valot oli suunnattu 44 tyhjään tuoliin, jotka oli koristeltu Lokomotiv Jaroslavlin kaulahuivein. Lentoturma vaati yhteensä 44 ihmisen hengen.

Hetki oli varmasti tunteikas ja koskettava kaikille mutta etenkin Admiral Vladivostokin veteraanihyökkääjälle, 36-vuotiaalle Sergei Konkoville. Konkov on edustanut Lokomotivia sekä ennen lentoturmaa että turman jälkeen.


Ensimmäisen kerran Konkov oli Lokomotivissa kaudet 2007–10. Sitä ei voi kukaan tietää, mutta saattoi olla jopa Konkovin pelastus, että hän vaihtoi kesken kauden 2009–10 Lokomotivista Neftehimik Nizhnekamskiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Syksyllä 2011 Konkov oli Moskovan Dinamossa, mutta turma riipäisi häntä erittäin syvältä.

– Tunsin yli puolet kuolleesta joukkueesta. Monen kanssa olin pelannutkin yhdessä. En tuntenut päävalmentajaa mutta apuvalmentajat tunsin ja koko huoltohenkilöstön. Minulla oli paljon hyviä ystäviä siellä. Se oli todellakin kova isku, Konkov sanoi Admiralin tiedottajien tulkkaamana.

– Kun onnettomuus sattui, odotin vain uutisia ja toivoin, että edes joku olisi ollut onnekas ja jäänyt henkiin. Kaikki soittelivat toisilleen ja kyselivät, onko mitään uutta. Se oli shokeeraavaa, ei sitä usko vieläkään! Sellaista ei pitäisi tapahtua enää koskaan uudestaan. Lentokoneiden huollot ja lentohenkilöstön pätevyyden kontrollointi täytyy ottaa todella vakavasti.

LUE LISÄÄ: Ivan ei koskaan saanut nähdä ainoan poikansa syntymää – Jaroslavlin jääkiekkojoukkueen vienyt lentoturma synnytti synkkiä epäilyksiä

Konkov myöntää, että onnettomuus on jättänyt lähtemättömät vaikutukset.

– Aina kun luen tai kuulen jostakin lento-onnettomuudesta – oli se missäpäin maailmaa tahansa - mieleeni tulevat ne tutut kuolleet pelaajat...

Konkov antaa sapiskaa venäläisten tiedostusvälineiden tavalle uutisoida asiasta.

– Valtiollisilla televisiokanavilla näytettiin kuvia pelaajista, jotka pelasivat Lokomotivissa edellisillä kausilla ja lähtivät seurasta ennen onnettomuuskautta. Se oli hyvin epämieluisaa, Konkov sanoi.

Konkov palasi Lokomotiviin kaudeksi 2013–14, vain kaksi vuotta onnettomuuden jälkeen.Mitkä olivat tuntemukset silloin?

– Luulen, että kaikki oli vaikeampaa niille pelaajille, jotka alkoivat pelata seurassa vielä saman kauden aikana alkuvuodesta 2012, kuin minulle, kun tulin vasta kahden vuoden päästä. Voi sanoa, että Jaroslavlissa jääkiekko on kuin uskonto, kannustus on tosi hurjaa. Onnettomuus varmaankin lujitti joukkueen ja fanien suhdetta entistä vahvemmaksi.

Juttelitteko te karmeasta onnettomuudesta enää tuolloin pukukopissa?

– Emme. Ei ollut mitään syytä jutella. Jokainen ymmärsi, että pelaajat olivat olleet siinä samassa pukukopissa, pelanneet samassa kaukalossa ja lentäneet samalta lentokentältä.

Konkov ei pidä pahana sitä, että KHL:ssä alettiin pelata uudelleen 7. päivänä syyskuuta tällä kaudella.

– Ei ole mitään syytä, miksei pelattaisi. Lokomotiv alkoi pelata jo samalla kaudella. Jokainen tietää, että 7. syyskuuta on traaginen päivä, ja silloin muistetaan menehtynyttä joukkuetta. Mutta ei pelaamisessa samana päivänä ole mitään pahaa. Joku voi tietenkin olla vastakkaistakin mieltä.

Itse perjantain ottelussa Admiral hävisi Jokereille 1–4.

– Olisi pitänyt hyödyntää maalipaikkamme paremmin. Valmentajammekin sanoi, että alamme pelata vasta sitten kun meille tehdään maaleja ja jäämme tappiolle. Ikään kuin odotamme, että vastustaja tekee maalin pari, ja alamme pelata vasta sitten. Meidän täytyy pelata samalla tavalla heti ensimmäisestä vaihdosta alkaen, hallita pelejä ja tehdä paikoista maalit!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt