”Mamba” on myrkkyä Jokerien vastustajille – iski taas tuhoisasti - KHL - Ilta-Sanomat

”Mamba” on myrkkyä Jokerien vastustajille – iski taas tuhoisasti

Sakari Manninen teki kolmannessa ottelussa kolmannen maalinsa, kun Jokerit kaatoi Admiral Vladivostokin 4-1.

Sakari Manninen on ollut KHL-kauden alussa hyvässä maalintekovedossa.­

7.9.2018 22:27

Myrkkykäärme Mamba iskee nopeasti ja tuhoisasti. Jokerien ”Mamba” on vastustajille yhtä nopea, myrkyllinen ja tuhoisa.

Mamba eli Sakari Manninen on tehnyt kolmeen otteluun kolme maalia ja johtaa Jokerien sisäistä pistepörssiä tehoin 3+1.

– Heh, Mamba on aika uusi lempinimi itsellekin. Pari päivää sitten minua vaan alettiin kutsua Mambaksi, Manninen naureskeli.

– En olisi kyllä osannut odottaa tällaista kauden alkua. Minulla on kuitenkin huippuluokan ketjukaverit. Ei tuollainen alku olisi ollut mahdollinen ilman muiden apua, Manninen kiitteli Steve Mosesia ja Peter Reginiä.

[video]

[/video] Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

”Kyyneleitäkin valui”

Ottelun alku oli poikkeuksellinen. Jokerit pelasi ensimmäistä kertaa KHL-historiassaan syyskuun 7. päivänä, sillä päivämäärä on vuodesta 2011 saakka ollut KHL:ssä välipäivä Lokomotiv Jaroslavlin KHL-joukkuetta kohdanneen lentoturman vuoksi.

Lue lisää: Jokerit hurjasteli kotivoittoon, jatkaa KHL:ssä puhtaalla pelillä – katso video

Niinpä ottelu aloitettiin pimeässä hallissa hiljaisella hetkellä, ja valot oli suunnattu katsomossa olleisiin 44 tyhjään penkkiin, jotka oli koristeltu Lokomotiv Jaroslavlin kaulaliinoihin.

Manninen oli turman aikaan 19-vuotias ja aloittelemassa kauttaan Kärppien A-junioreissa.

– Muistan kyllä, kun se tapahtui. Se tuli kylmänä iskuna, kyllä siinä kyyneleitäkin valui. Kuolleiden joukossa oli monia huippupelaajia ja omiakin idoleita. Oli se surullinen hetki itsellenikin, Manninen kertasi.

Jokerit sai KHL-kauteen ikään kuin pehmeän laskun. Alkuun oli kolme kotiottelua sellaisia vastustajia vastaan (Kunlun Peking, Amur Habarovsk ja Admiral Vladivostok), jotka Jokerien pitikin voittaa.

KHL:n karumpi arki alkaa pikkuhiljaa, kun eteen tulevat pitkät vierasmatkat ja mahdollisesti lukuiset kommelluksetkin reissuilla. Manninen on toistaiseksi pelannut Venäjän puolella vain Moskovassa ja Pietarissa, eli uusia kaupunkeja tulee seuraavien kuukausien aikana iso liuta.

– Ei siihen oikeastaan voi valmistautua. Sen tiedän, että lentokilometrejä tulee paljon, mutta innokkaasti odotan niitäkin pelejä. Vieraspelit ovat aina kova testi, ja siihen päälle tulee sitten vielä matkustus.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?