Jokerit hurjasteli kotivoittoon, jatkaa KHL:ssä puhtaalla pelillä – katso video - KHL - Ilta-Sanomat

Jokerit hurjasteli kotivoittoon, jatkaa KHL:ssä puhtaalla pelillä – katso video

Jokerit kellisti kotonaan Admiral Vladivostokin perjantaina.

Julkaistu: 7.9.2018 20:54

Sakari Manninen tälläsi taas maalin, kun Jokerit jatkaa KHL:ssä puhtaalla pelillä.

Laitahyökkääjä Sakari Mannisella ei näytä olevan mitään sopeutumisvaikeuksia maailman toiseksi kovimpaan jääkiekkoliigaan KHL:ään.

Vuosien aikana moni Jokerien uusi hankinta on aloittanut nihkeästi ja etsinyt aikansa itseään, mutta Manninen on päässyt loistovauhtiin heti sarjan alusta.

Manninen tälläsi taas maalin, kun Jokerit jatkaa KHL:ssä puhtaalla pelillä. Manninen laukoi komeasti Jokerien 4–1-maalin, kun Jokerit kaatoi kaukaisen vieraansa Admiral Vladivostokin samoin numeroin.

Katso ottelun parhaat palat alla olevalta videolta.

[video]

[/video] Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

Maalillaan Manninen nousi Jokerien tämän kauden tehokkaimmaksi (3+1) ja myös eniten maaleja tehneeksi pelaajaksi.

Mannisen ennakkoluulottomat otteet eivät ole tulleet minään yllätyksenä. Manninen ei nöyristellyt ensimmäisellä täydellä liigakaudellaan Kärpissä 2014-15 (heti 4+15=19 tehopistettä), paransi vauhtiaan molemmilla kausillaan HPK:ssa ja pelasi myös viime vuonna mainion kauden Ruotsin SHL:ssä Örebrossa (11+17=28). Kauteen mahtuivat myös olympia- ja MM-kisat.

Jos Mannisen otteet jatkuvat samanlaisina kuin kolmessa ensimmäisessä ottelussa, tulossa on jälleen hyppäys korkeammalle tasolle.

Muutoin Jokerien täydellisen alkukauden aikana esillä ovat olleet odotetut nimet. Mannisen lisäksi tehokkaimmat hyökkääjät ovat olleet Nicklas Jensen (2+2), Pekka Jormakka (1+3) ja Steve Moses (1+2).

Puolustuksessa tuttu moottori on ollut Sami Lepistö (0+4). Admiralia vastaankin Lepistö antoi kaksi nättiä ja vapauttavaa maalisyöttöä: Jensenin ja Mannisen ylivoimamaaleihin.

Ottelun alussa muistettiin seitsemän vuotta sitten tapahtunutta Lokomotiv Jaroslavlin KHL-joukkuetta kohdannutta lentoturmaa.

Lue lisää: Ivan ei koskaan saanut nähdä ainoan poikansa syntymää – Jaroslavlin jääkiekkojoukkueen vienyt lentoturma synnytti synkkiä epäilyksiä

Admiralin vaihtopenkin takana oli 44 Lokomotivin kaulahuiveilla verhoiltua tyhjää istunta – lentoturmassa menehtyneiden uhrien määrän verran.

Ottelun alussa oli hiljainen hetki lento-onnettomuudessa menehtyneiden Lokomotiv Jaroslavlin pelaajien muistoksi.

Jokereilla on nyt kolmesta ottelusta kolme voittoa. Jokerit on kaatanut Admiralin lisäksi Kunlun Pekingin ja Amur Habarovskin varsinaisella peliajalla. Rehellisyyden nimissä on sanottava, että Jokerien piti nuo ottelut kotona voittaakin puhtaasti. Olisi ollut peräti pettymys, mikäli Jokerit olisi menettänyt yhdenkin pisteen kolmesta ensimmäisestä ottelustaan.

Jokerien oikea vire aletaan punnita vasta seuraavan viikon aikana, kun edessä on kauden ensimmäinen vieraspelikiertue. Sen ensimmäinen etappi on Minskin Dinamo maanantaina. Se on vielä selvä voittopeli, sillä Dinamo on aloittanut kautensa kahdella tappiolla.

Mutta sen jälkeen vastus kovenee tuntuvasti. Ensi keskiviikkona on vastassa ökyseura SKA Pietarissa, ja kiertueen päättää ottelu Moskovan esikaupunkialueella Podolskissa kesän aikana kovasti vahvistunutta Vitjazia vastaan.

Admiral pelaa ainakin tällä hetkellä puhtaasti venäläisvoimin. Joukkueessa ei ole ainoatakaan ulkomaalaisvahvistusta. Myös joukkueen valmennusjohto on täysin venäläinen.

Admiralilla ei ollut kovin hyviä kokemuksia ulkomaalaispelaajistaan viime kaudelta, ja toisaalta Admiral on myös yksi pahimmin talousvaikeuksissa oleva seura KHL:ssä tällä hetkellä. Seuralla on yhä viime kauden velkoja maksamatta yli miljoona euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?