KHL

KHL

Jokerit eristää 44 paikkaa katsomosta perjantain pelissä – syynä tragedia seitsemän vuotta sitten

Julkaistu:

KHL
Jokerit muistaa perjantaina yhdessä muiden KHL-seurojen kanssa Lokomotiv Jaroslavlin lentoturman vuosipäivää.
Jokerit pelaa perjantaina ensimmäisen kerran KHL-historiassaan syyskuun 7. päivänä.

Päivä on vuonna 2011 Lokomotiv Jaroslavlin joukkuetta kohdanneen lentoturman vuosipäivä, ja KHL on kuusi vuotta rauhoittanut päivän kaikilta otteluilta turman uhrien muistoksi.

Tällä kaudella 7. syyskuuta on ensimmäistä kertaa palautettu pelipäiväksi, mutta Lokomotivin muistoa ei silti ole unohdettu.

Kaikissa perjantain KHL-otteluissa – mukaan lukien Jokerien kohtaamisessa Admiral Vladivostokin kanssa – lentoturma on vahvasti esillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

KHL:n päätöksellä ottelut aloitetaan minuutin hiljaisella hetkellä, ja joukkueet pelaavat mustat surunauhat käsivarsissa. Ennen ottelun alkua hallin videokuutiolla näytetään muistovideo menehtyneestä Lokomotivin joukkueesta.

Päivän erikoisuus on se, että jokaisessa pelihallissa katsomosta eristetään pieni osa. Esimerkiksi Hartwall-areenassa on parhailla katsomopaikoilla (katsomo 108) illalla 44 tyhjää tuolia, joita koristavat Lokomotiv Jaroslavlin kaulahuivit.

– Se on juuri turmassa edesmenneiden verran. Ottelun alussa kunnioitetaan ja muistetaan lentoturman uhreja, Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen kertoi.


Kohonen on KHL:n kanssa samaa mieltä siitä, että kuuden vuoden ”suruaika” on riittävä, ja 7. syyskuuta voidaan palauttaa pysyvästi pelipäiväksi.

– On paljon päiviä, jolloin maailmassa on tapahtunut kamalia juttuja. Silti on mentävä eteenpäin. Vaikka ottelun alussa ikävämmät asiat nousevat esille, kyseessä on kuitenkin myös ottelu, jonka haluamme voittaa, Kohonen lisäsi.

Koko Lokomotiv Jaroslavlin jääkiekkojoukkue menehtyi lentoturmassa 7.9.2011. Lokomotiv oli matkalla kauden avausotteluunsa Minskiin, kun joukkuetta kuljettanut lentokone putosi heti nousun jälkeen.

Lentokoneessa oli kaikkiaan 45 henkeä – 37 joukkueen edustajaa ja kahdeksan miehistön jäsentä. Heistä 43 menehtyi heti ja yksi muutaman päivän kuluttua sairaalassa.

Lentoinsinööri Aleksandr Sizov oli ainoa, joka selvisi yhdestä kaikkien aikojen pahimmista urheiluonnettomuuksista hengissä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt