KHL

KHL

Jokerit hehkutti rajua tappelukuvaa Twitterissä – kehotatteko nauttimaan väkivallasta, toimitusjohtaja Jukka Kohonen?

Julkaistu:

KHL
Jokerien keskiviikon KHL-pelistä julkaisema twiitti on herättänyt keskustelua.
Jokerit voitti keskiviikkona KHL:ssä kaukaisen vieraansa Amur Habarovskin 3–1.

Lopputulosta suuremmaksi puheenaiheeksi nousi kolmannen erän alkupuolella Marko Anttilan ja Amurin Pavel Dedunovin välinen tappelunujakka.

Lue lisää: Pekka Jormakka johdatti Jokerit toiseen peräkkäiseen kotivoittoon – Marko Anttilan tappelu villitsi yleisön, katso kooste

Heti Nicklas Jensenin iskemän 3–1-maalin jälkeisen aloituksen jälkeen Dedunov jyräsi Jokerien puolustajan Alex Grantin vaarallisen näköisesti laitaan vaihtoaitioiden välissä.

Anttila ei katsonut Dedunovin tekoa hyvällä vaan lähti kostamaan joukkuetoverinsa puolesta, ja nujakka oli valmis.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Mun mielestäni se oli vähän kohtuuton (taklaus) siihen tilanteeseen. Dedunov varmasti näki, ettei meidän pakillamme ole hyvä asento, ja noissa voi sattua mitä vaan, Anttila sanoi ottelun jälkeen.
Lisää vettä myllyyn toi Jokerien virallisilla Twitter- ja Instagram-tilellä ollut valokuva, joka on sinänsä komea ja lennokas otos tappelusta. Kuvan yhteydessä olivat lisäksi saatesanat ”Take a seat!”.

Instagramissa ollut valokuva oli kerännyt 19 tunnin aikana reilut 7 600 tykkäystä ja twiitti reilut 440. Myös kommentteja oli paljon.

Osa tulkitsi saatetekstin viittaavan katsojiin – istu ja katso väkivaltaa. Suurempi osa taas tulkitsi sanojen olevan suoraan Amurin Dedunoville, joka on juuri lentämässä takapuolelleen jään pintaan.

Jääkiekon päävammat ovat olleet massiivinen puheenaihe jo pitkään, ja tarve tappeluiden vähentämiseen ja torjumiseen on laajasti hyväksytty jopa NHL:ssä.

Jokerien twiittiä kommentoineet tulkitsivat sen osittain myös kehotuksena nauttia väkivallanteosta.
Ihannoidaanko Jokereissa tappeluita ja kehotetaanko nauttimaan väkivallasta?

– Emme ihannoi jääkiekkotappeluita. Vaikka tilanne oli sellainen, jossa yleisö villiintyi, niin kaukaloväkivalta ei kuulu Jokerien ideologiaan eikä traditioihin, Jokerien toimitusjohtaja Jukka Kohonen sanoi.

Oliko tulkinnanvarainen viesti fiksuin mahdollinen?

– Se oli enemmänkin sellainen heitto. Se oli tarkoitettu niin, että ottakaa paikkanne katsomosta niin kuin kuuluu koko kautemme iskulause. Harmi, jos jotkut ovat ymmärtäneet asian toisin. Jokerit ei ihannoi kaukaloväkivaltaa! Kohonen painotti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt